Hullud päevad perearstikeskustes: kurnatuse tase on väga suur ja töörõõmu ka enam eriti ei ole (2)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Merelahe perearstikeskuses käib lõputu töö. Perearst Riina Lanno sõnul on alati ka mõni perearstikeskuse töötaja isolatsioonis või kodukontoris.  FOTO: Sander Ilvest
Tallinna Merelahe perearstikeskuses käib lõputu töö. Perearst Riina Lanno sõnul on alati ka mõni perearstikeskuse töötaja isolatsioonis või kodukontoris. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Koroonaviiruse omikrontüve kiire ­leviku tõttu on perearstikeskuste töökoormus mitmekordistunud. Olukorra teevad hullemaks ka ­meditsiinipersonali haigestumine ja muude talviste viiruste hoogne levik.

Tallinna Merelahe perearstikeskuse juht Riin Lanno rääkis, et nende töökoormus on suurenenud vähemalt poole võrra ja hakkama saamisega ollakse üsna ­piiri peal. «Olen kindel, et kõik patsiendid ei pääsegi löögile,» sõnas ­Lanno, täpsustades, et kui inimesed saadavad meili, siis loomulikult vastatakse, aga mitte samal päeval. Telefoni teel on samuti raske perearsti­keskusega ühendust saada, sest vastata jõutakse vähem kui poolele kõnedele. «Seni suutsime vastata 80 protsendile kõnedest ja ülejäänutele helistasime tagasi, nüüd jõuame vastu võtta 40 protsenti kõnedest,» sõnas Lanno.

Tallinna Nõmme perearstikeskuse perearst Eero Merilind ­lausus, et ka neil on töökoormus ­palju ­suurenenud ja peaaegu ei ­olegi ­hetke, kus telefon ei heliseks. Ta ütles, et kui tavaliselt saavad nad 400–500 kõnet päevas, siis eelmisel nädalal oli kõnesid juba 1200 ja selle nädala esmaspäeval 2000.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles