FOTOD Kaja Kallas: liitlaste ühtsus on parim heidutus (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
«Tänasin Rootsi peaministrit koostöö eest NATO-ga Läänemere julgeoleku tugevdamisel – Rootsi on üks NATO lähedasim partner.»
«Tänasin Rootsi peaministrit koostöö eest NATO-ga Läänemere julgeoleku tugevdamisel – Rootsi on üks NATO lähedasim partner.» Foto: Peaministri büroo

Eesti peaminister Kaja Kallas (RE) ja Rootsi peaminister Magdalena Andersson rääkisid täna videokõne vahendusel julgeolekust, regionaalsest koostööst ja kliimateemal.

«Praeguses julgeolekuolukorras on Venemaale tulnud halva üllatusena, et seisame Venemaa ultimaatumitele vastu lääneriikidega nõnda ühtselt. Venemaa proovib meid lõhestada nüüd eraldi kirjade saatmisega ja eskaleerida olukorda erinevate provokatsioonidega. Ühtsus on parim heidutus vältimaks olukorra halvenemist Ukrainas,» sõnas Kaja Kallas.

Ta lisas, et Euroopa Liidu riigid ja Ameerika Ühendriigid on töötanud ühiselt välja sanktsioonipaketi juhuks, kui Venemaa peaks oma agressiooni laiendama. «Tänasin Rootsi peaministrit koostöö eest NATOga Läänemere julgeoleku tugevdamisel – Rootsi on üks NATO lähim partner,» märkis Kallas.

Kaja Kallas ja Rootsi peaminister Magdalena Andersson pidasid täna videokõne.
Kaja Kallas ja Rootsi peaminister Magdalena Andersson pidasid täna videokõne. Foto: Peaministri büroo

Kahe peaministri esimesel pikemal kohtumisel arutati ka koostööd Läänemere piirkonnas ja Euroopa Liidus. Rootsi peaminister peab oluliseks Põhja-Balti koostööd ning soovib näha, et meie piirkond oleks maailma kõige integreeritum, jätkusuutlikum ja digitaliseerunud.

Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Peaministri büroo

«Järgmiste kümnendite suurim väljakutse Euroopa Liidus on kliimaneutraalsuse saavutamine, mis annab võimaluse mõtestada senine majandusmudel ringi jätkusuutlikumaks ja tulemuslikumaks. Soovime kliimaeesmärkide saavutamisel rootslastega tihedat koostööd teha,» märkis Kallas.

Peaminister Kallas kutsus Magdalena Anderssoni ka Eestisse külla.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles