Saksa kantsler sõidab Moskvasse arutama kriisi Ukraina ja Venemaa piiril

Copy
Olaf Scholz.
Olaf Scholz. Foto: ANDREAS GORA /POOL/Scanpix

Saksamaa kantsler Olaf Scholz ütles kolmapäeval, et sõidab lähiajal Moskvasse arutama kriisi Ukraina ja Venemaa piiril, edastasid meediakanalid.

«Ma lähen varsti Ühendriikidesse ja lähen peagi ka Moskvasse kõnelustele,» sõnas Scholz telekanalile ZDF antud intervjuus.

USA visiit on juba planeeritud 7. veebruariks, kuid Venemaa reisi kuupäeva kantsler koheselt ei avaldanud.

«Kohtumine on fikseeritud ja toimub peagi,» kinnitas kantsler.

Scholz rõhutas Euroopa Liidu ja NATO kooskõlastatud poliitika tähtsust kriisi lahendamisel.

Küsimusele võimaliku sõja kohta Euroopas vastas kantsler: «Olukord on väga tõsine ja ei saa mööda vaadata tõsiasjast, et Ukraina piirile on paigutatud väga palju sõjaväelasi.»

Ukraina ootab Saksamaalt Vene gaasijuhtme Nord Stream 2 küsimuses vastutustundlikku lähenemist, ütles päev varem Ukraina peaminister Denõss Šmõgal.

«Pinge kasvu tingimustes ja arvestades Ukraina vastu juba kaheksa aastat käiva agressiooni ägenemist, ootame meie Saksa partneritelt vastutustundlikku lähenemist. Me ei oota julgeoleku vahetamist majandusküsimuste vastu, need on eri küsimused,» ütles ta Poola peaministri Mateusz Morawieckiga antud ühisel pressikonverentsil.

Šmõgali sõnul on Nord Stream 2 Venemaa hübriidrelv. Peaminister kutsus tsiviliseeritud maailma, sealhulgas Saksamaad rakendama kõiki meetmeid, et seda gaasijuhet ei saaks kasutada Ukraina ja Euroopa Liidu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles