Madis Milling jõudis täna öösel esimesena elumaja tulekahju kustutama

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Madis Milling tegutses viimased kümme aastat vabatahtliku päästjana.
Madis Milling tegutses viimased kümme aastat vabatahtliku päästjana. Foto: Päästeamet

Vabatahtlik päästja Madis Milling jõudis täna öösel paakautoga esimesena kohale Harjumaal Saku vallas puhkenud elumaja põlengule. Milling tegi sündmuskohal esmased toimingud ja asus tuld kustutama, kuni kohale jõudis kutseline päästekomando.

Harjumaa Tõdva päästekomando pealik Peeter Mahon nägi vabatahtlikku päästjat Madis Millingut viimati eile õhtul komandos, kuhu Milling jäi öisesse valvesse.

«Käisin kella 21 paiku komandost läbi. Arutasime Madisega jooksvaid asju, panime koos veel ühe tuletõrjeauto käima. Madis ütles, et lõpetab kella 6 paiku, kuna ta tahab poole kümneks Toompeale riigikogusse jõuda. Kõik oli tore, Madis oli selline, nagu ta ikka on olnud,» rääkis Mahon.

Milling oli enne kolmapäeva õhtut olnud väikeste vahedega vabatahtliku päästjana valves nädal aega. «Hommikul lõpetas, päeval käis ära, poolest päevast tuli jälle valvesse,» ütles komandopealik.

Mis öösel juhtus, seda on Mahon kuulnud oma kaaslaste käest. Öösel tuli väljakutse Saku valda Lokuti külla, kus elumajas oli puhkenud tulekahju. Milling jõudis paakautoga esimesena sündmuskohale ja viis läbi esmased põhitoimingud – tutvus olukorraga sündmuskohal ja vedas välja voolikud. «Kuna paakauto on ühe mehega, siis tema hoonesse ei sisenenud, küll aga sai ta hakata maja väljast kustutama,» rääkis Mahon.

Kohila kutseliste päästjate meeskond jõudis sündmuskohale mõned minutid pärast Millingut. Esialgu tundus kõik korras olevat, Milling rääkis inimestega juttu ja ühel hetkel tabas teda saatuslik terviserike.

«Mis sündmuskohal täpsemalt toimus, ei oska ma kirjeldada. Sain hommikul kella 7 paiku sellest teada, kui mulle helistati ja öeldi, mis on juhtunud. Oleme sõprade ja kaasvõitlejatega seda asja jaganud ja rääkinud. Kellelgi ei ole lihtne sellest aru saada,» ütles Mahon.

Komandopealik meenutas, et Madis Milling alustas vabatahtliku päästjana 2012. aastal, kui Mahon ise veel Saku päästeseltsiga tegeles. 2015. aastal asutasid vabatahtlikud Tõdva päästeseltsi, Madis Milling oli üks selle asutajaliikmetest.

«Koos Madisega me seda komandot üles ehitasime ja väljasõiduvõimekust tagasime. Madis oli kogu aeg olemas, ta tegi seda nii palju, kui Kaitseliidu ja riigikogu kõrvalt oli võimalik. Seal kus oli Madis, seal polnud poolikut tegemist,» ütles Mahon.

Tulekahju Lokuti külas puhkes täna öösel. Põhja päästekeskuse teatel sai häirekeskus kell 2.13 teate, et Saku vallas Lokuti külas põleb lahtise leegiga kahekordne remondijärgus elumaja. Päästjad kustutasid tulekahju kell 3.56. Esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada hooletust kütmisest. Tulekahju täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Copy
Tagasi üles