FOTO Karis kohtus Norra kroonprintsiga ja valitsusjuhiga

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Vabariigi President Alar Karis ja Norra kroonprints Haakon.
Vabariigi President Alar Karis ja Norra kroonprints Haakon. Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei

President Alar Karis kohtus täna Oslo kuningalossis Norra kroonprints Haakoniga. Räägiti Eesti ja Norra suurepärastest suhetest, ent arutleti ka aktuaalsetel Euroopa julgeolekut puudutavatel teemadel. Samuti oli Eesti riigipeal kohtumine Norra peaministriga.

«Eesti suhted Norraga on pikaajalised ja tihedad nii NATOs kui kahepoolselt,» ütles president Karis pärast kohtumise lõppu. «Just viimastel aastatel oleme näinud eriti tihedat koostööd, muu hulgas ka keeruliste probleemide ühisel lahendamisel ÜRO julgeolekunõukogus. Hindame seda kogemust väga.»

President Karis kohtus ka Norra peaministri Jonas Gahr Størega. Eesti riigipea kinnitusel jagavad Eesti ja Norra sarnast vaadet Euroopa julgeolekuolukorrale.

«Me koostöö on väga tihe kõigis valdkondades ja loodame seda veelgi intensiivistada eelkõige energiapöörde ja majanduskoostöö valdkondades. Oleme lähedased liitlased NATOs ja näeme Euroopa probleeme samas võtmes,» ütles president Karis pärast kohtumise lõppu.

Karise sõnul on Ukraina kriisi arvesse võttes äärmiselt oluline, et NATO koostöös tugevdatakse ka Ida-Euroopa sõjalist kaitsevõimet. Kohtumisel puudutati ka julgeolekut Läänemere piirkonnas.

Oma esimesel töövisiidil Norra külastas president Karis täna ka Norra parlamenti ja Norra välispoliitikainstituuti, kus arutleti Arktika julgeoleku teemadel. Täna avab riigipea pidulikult Eesti saatkonna uued ruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles