Põlluaas: EKRE jääb vankumatult seisukohale, et Eesti suveräänsus on püha (9)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Henn Põlluaas
Henn Põlluaas Foto: Mihkel Maripuu

EKRE riigikogu fraktsiooni esimees Henn Põlluaas märkis ajendatult SAPTK juhi Varro Vooglaiu ütlemisest ja vastukajast, et kuigi EKRE on kriitiline tänase valitsuse tegevuse suhtes, siis valitsused tulevad ja lähevad, kuid Eesti riik on ja peab jääma.

«Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on alati olnud ja jääb vankumatult seisukohale, et Eesti lipp, meie suveräänsus ja rahvusriiklus on püha. Toompea lossi Pika Hermanni tipus saab ja tohib lehvida ainult sinimustvalge lipp,» sõnas Põlluaas. 

Ehkki EKRE esindajad on seni osalenud näiteks Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhi Varro Vooglaiu korraldatud meeleavaldustel, siis Põlluaasa sõnul ei nõustu nad teiste organisatsioonide või isikute EKREst erinevate seisukohtadega ega nende omistamise ja laiendamisega EKRE-le, selle juhtidele või liikmetele. «See ei ole aktsepteeritav.»

Põlluaas tunnistas, et EKRE on kriitiline valitsuse tegevuse suhtes, kuid samas ollakse tema sõnul resoluutselt vastu valitsuse ja poliitiliste oponentide püüdlustele samastada valitsust Eesti riigiga või püüdlustele käsitleda valitsuse vastast kriitikat riigivastasusega.

«Need mõisted pole kattuvad. Valitsused tulevad ja lähevad. Eesti riik on ja peab jääma. Oleme kõigutamatult seisnud nii mõtete kui tegudega meie rahvusriikluse ja rahvuslike sümbolite eest ning jätkame seda ka tulevikus,» märkis ta. 

Põlluaas meenutas, kuidas EKRE algatas mõni aasta tagasi riigikogus eelnõu, millega anti hümnile seaduslik staatus, ning kuidas just nende erakonna algatusel viidi riigikogu valgesse saali tagasi Eesti lipud.

«Just EKRE on ainus erakond, kellel on olemas põhjalik riigikaitseprogramm ja kes on võidelnud meie kaitsevõime lünkade likvideerimise eest. Just meie poliitikud seisid kunagi viisavabaduse andmise vastu Venemaale. EKRE tähistab pidulikult igal aastal sinimustvalgete lippude lehvides vabariigi aastapäeva tõrvikurongkäiguga, kus osaleb tuhandeid inimesi. Meie seisame Tartu rahu püsimise eest ja kaitseme Eesti territoriaalset terviklikkust, olles kategooriliselt vastu loovutuslikule ja Eesti huve kahjustavale piirilepingule,» loetles ta. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles