Tallinna talendiks saab pürgida selle nädala lõpuni

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mulluse «Tallinna talendi» konkursi lõppkontsert.
Mulluse «Tallinna talendi» konkursi lõppkontsert. Foto: Tallinna linnavalitsus

Veel kuni 27. veebruari keskööni oodatakse «Tallinna talendi» konkursile registreeruma kõiki muusikaliselt andekaid 7-19aastasi Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilasi.

Konkurss annab osalejatele väärtusliku esinemiskogemuse ning 20-le laureaadile ka toeka stipendiumi. Õpilaste muusikakonkursi «Tallinna talent» eesmärk on märgata ja innustada musikaalselt andekaid Tallinna õpilasi, teatas linnavalitsuse kommunikatsiooniosakond.

Kahekümnele parimale osalejale saab osaks võitjatiitel ja ühekordne 1000-eurone stipendium, mida saab kasutada edasiseks arenguks muusikavaldkonnas. Tänase seisuga on konkursile registreerunud juba pea 150 õpilast, kuid korraldajad ootavad nädala lõpuks veelgi suuremat osalust.

Konkursi algataja ja patroon, linnapea Mihhail Kõlvart rääkis, et konkursil osalemine annab õpilastele hea võimaluse end tulevikus muusikaalaselt täiendada. «Olen veendunud, et pealinna õpilaste seas on rohkelt alles avanevat talenti, mis vajab leidmist, julgustamist ja esile toomist. Muusikakonkursi «Tallinna talent» algatamise mõte just selles seisnebki, et konkurss annaks noormuusikule võimaluse end teiste andekate noortega kõrvutada ja pädevalt žüriilt tagasisidet saada. Kutsun kõiki õpilasi ja juhendajaid võimalust kasutama ning konkursile registreerima,» ütles Kõlvart.

Konkurss toimub solistidele ja ansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel. Konkursi eripäraks on, et improvisatsiooni valinud osalejale antakse võimalus kasutada esinemisel ühte konkursi korraldaja poolt väljapakutud lindistust Tallinna häälega. Sel aastal ei saa konkursil osaleda õpilane samas vanusegrupis, milles ta mullu Tallinna talendi tiitliga pärjati.

Konkurss korraldatakse kahes voorus: videovoor ja lavavoor. Teise vooru pääsenud õpilased selgitab välja žürii koosseisus Henry-David Varema, Maarja Soomre, Indrek Vau, Helen Lokuta, Priit Pajusaar ja Hanna-Liina Võsa.

«Tallinna talendi» konkurss kulmineerub 15. mail piduliku lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis, kus kahtkümmet parimat konkursil osalejat pärjatakse 1000-eurose ühekordse stipendiumiga, mis on suunatud osalemiseks konkurssidel, meistriklassides ja koolitustel nii Eestis kui välismaal või muusikariista soetamiseks.

Talendivõistluse korraldamist koordineerib Tallinna haridusamet, lisainfot konkursi kohta leiab aadressilt www.tallinn.ee/tallinnatalent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles