Üürnikud võlgnevad Tallinnale üle 7 miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Loopealse elamurajoonile
Vaade Loopealse elamurajoonile Foto: Peeter Langovits

Linnale kuuluvate eluruumide üürnikud olid möödunud aasta lõpu seisuga linnale võlgu 7,2 miljonit krooni, neist pikaajalisi nõudeid oli 5,1 miljoni krooni eest.

Võrreldes 2007. aastaga on nõuete summa pisut kasvanud, kuid suurusjärku arvestades on üürivõlg jäänud stabiilseks. Pikaajaliste nõuete summa on vähenenud, samuti on kahanenud nõuete arv.

«2007. aasta lõpuga võrreldes üürilepingute arvu märkimisväärset kasvu ning samas üürivõlglaste arvu vähenemist arvestades saame tõdeda, et maksedistsipliin on aastaga palju paremaks läinud,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Elamumajandusameti aruande kohaselt on amet esitanud üürivõlglaste kohta möödunud aasta novembrist kuni tänaseni kohtusse või üürikomisjoni 46 avaldust või hagi, Põhja-Tallinna valitsus 48 ning Lasnamäe linnaosa valitsus 9 avaldust või hagi.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Tallinnas üürile antud kokku 4368 elamispinda, aastaga kasvas üürileantud elamispindade arv 764 elamispinna võrra.

Linnal valmis 2008. aasta jooksul 816 uut korterit, neist 136 munitsipaalelamus Erika 13a ja 680 Meeliku tänaval Loopealse elurajoonis.

Käibest on välja läinud üksikkorterid, enamik neist on Kopli liinidel lammutatud majades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles