Inimesed annetavad Punase Risti mähkmetest ja patjadest umbe

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlikud sorteerivad Punasele Ristile tehtud annetusi Ukraina sõjaohvritele.
Vabatahtlikud sorteerivad Punasele Ristile tehtud annetusi Ukraina sõjaohvritele. Foto: Sander Ilvest

Punase Risti vastuvõtupunkt Tallinnas on muutunud voodiriiete, hügieenitarvete ja titemähkmete laoks. Venemaa kallaletungi alla langenud Ukrainas on nappus peaaegu kõigest, lisaks sõjalisele ja rahalisele toetusele on teretulnud ka igapäevased hügieenitarbed ja Eesti inimesed on neid innukalt annetanud.

Punase Risti peamine vastuvõtupunkt asub Mustamäel Kadaka teel ühenduse enda esinduskaupluse Punane Ristik hoovis. Taaskasutuskaupluses, mille tulu läheb heategevusse, askeldab laupäevast saadik mitu vabatahtlikku, kes sattusid sinna otse tänavalt. «Laupäeval juhtus nii, et inimesed tõid annetusi ja jäid seejärel ise appi,» sõnab kaupluse juht Kristi Kristall ja lisab, et abitoojate järjekord ulatus tol päeval ukseni. Praeguseks sorteerib andamilademeid Kristalli sõnul juba Punase Risti põhikaardivägi, ent on ka uusi abilisi.

Esmaspäeva hommikul on tunni ajaga kogu poetagune täis annetatud. Ka poe müügisaalis pole enam palju ruumi. Samal ajal kui annetusaktsiooni juhid arutavad strateegilist plaani, on kaheksal vabatahtlikul sõna otseses mõttes tööd üle pea. Toodud kraam tuleb tooteliikide kaupa ära sorteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles