Tallinnas avati sõjapõgenike vastuvõtukeskus

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Sõjapõgenike vastuvõtukeskus.
Sõjapõgenike vastuvõtukeskus. Foto: Ain Saarna

Tallinna linnavalitsus avas täna Põhja-Tallinnas Niine 2 ööpäev läbi avatud vastuvõtukeskuse Ukraina sõjapõgenikele.

Keskuse eesmärk on pakkuda ühest kohast erinevaid teenuseid, abi ja infot, mida põgenikuna Eestisse jõudnud inimene vajab.

«Soovime, et Ukraina sõja eest põgenenud inimesed tunneksid end Tallinnas turvaliselt ja teretulnuna ning saaksid igakülgset abi. Arvestame sellega, et pakume teenuseid ja tuge pikema aja jooksul, seetõttu korraldasime vastuvõtukeskuse kohe alguses Tallinna linnaasutuste, sotsiaalkindlustusameti, politsei- ja piirivalveameti ning Eesti Pagulasabi koostöös,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Keskuses registreeritakse Tallinna saabunud inimene ja kaardistatakse tema esmane abivajaduse, politsei- ja piirivalveameti ametnikud nõustavad Eestis viibimise õiguslike aluste ja töötamise võimaluse osas. Keskuses hakatakse Eestisse jääjatele vormistama isikukoodi, mis on vajalik erinevate riiklike teenuste ja toetuse saamiseks.

Saabuvatele põgenikele leitakse majutuskoht, kus toimub ka toitlustamine ning korraldatakse transport majutuskohta. Tallinna ühistranspordi tasuta kasutamiseks vormistatakse põgenikele ühiskaart. Registreeritakse lasteaia- ja koolikoha vajadus.

Saabujaid kiirtestitakse ja pakutakse tervisenõustamist. Sotsiaalkindlustusamet pakub keskuses psühholoogilist abi. Saabujad varustatakse esmavajalike hügieenitarvete ja muu hädavajalikuga, pakutakse sooje jooke ja antakse esmane toidupakk. Samuti jagatakse infot sotsiaalabi võimaluste kohta Tallinnas.

Laste jaoks on mängutuba. Kohapeal pakuvad abi ja nõustamist Eesti Pagulasabi vabatahtlikud.

Lähem info keskuse kohta on kättesaadav Tallinna veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles