Koroonapiirangute vajaduse põhjendus kõlab õõnsalt (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Koroonapassi kasutusele võtmisel loodeti, et vaktsiinid hoiavad nakatumisi ära, praeguseks on aga erinevus kaitsesüste saanute ja neid mitte saanute vahel on ühtlustumas.
 
Koroonapassi kasutusele võtmisel loodeti, et vaktsiinid hoiavad nakatumisi ära, praeguseks on aga erinevus kaitsesüste saanute ja neid mitte saanute vahel on ühtlustumas.  Foto: Konstantin Sednev

Kuigi kiire nakatumiste vähenemine laste ja noorte hulgas vähendab nakatumisi ka teistes vanusrühmades ning haiglates on vähem raske koroonaga patsiente, ei kaalu valitsus piirangute leevendamist ja peab kehtivaid kontrollimeetmeid asjakohaseks.

«Koroonakriis paistab Ukraina kriisi kõrval ununenud olevat, ent piirangud on jäänud,» märkis Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni (EVEA) asepresident Marina Kaas, kes ei mõista, miks osa majandussektoreid ikka veel luku taga hoitakse.

Möödunud nädalal vähenes 10–19-aastaste seas koroonaviirusega nakatumine ligi 30 protsenti. Esmaspäeval viibis raske koroonaga haiglas 327 haiget, neist intensiivravil 25 patsienti, kellest juhitaval hingamisel oli omakorda 15.

«Küsisime just sotsiaalministeeriumist, kas viis päeva tagasi toimunud rahvarohke Ukraina toetusmiitingu järel on nakatumise määr kasvama hakanud,» ütles Kaas, ent vastust neil veel pole.

Statistika seda seost ei kinnita. Lisaks teatas terviseamet teisipäeval nakatunute ja nende lähikontaktsete kaardistamise lõpetamisest, kuivõrd nakatumispaikade osakaal ei ole ajas märgatavalt muutunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles