Kuleba ärgitas EL-i ja G7 välisministreid kehtestama uusi sanktsioone (1)

Copy
Dmõtro Kuleba.
Dmõtro Kuleba. Foto: OLIVIER DOULIERY/Scanpix

Ukraina välisminister Dmitri Kuleba pöördus pühapäeval oma kolleegide poole Euroopa Liidust ja juhtivate tööstusriikide ühendusest G7 palvega kehtestada Venemaale uued sanktsioonid.

«Allkirjastasin täna kõikidele Euroopa Liidu riikide välisministritele, G7 riikidele ja EL-i välispoliitika kõrgele esindajale saadetud kirjad koos konkreetse loeteluga sanktsioonidest, mida Ukraina neilt ootab,» ütles Kuleba pühapäevases telesaates.

Saksamaa rahandusminister Christian Lindner ütles pühapäeval, et tööstusriikide ühenduse G7 sanktsioonide järgmine voor peaks tabama neid Venemaa oligarhe, kes on saanud rikkaks president Vladimir Putini ajal.

Saksamaa on hetkel G7 eesistujariik.

«Me töötame edasiste sanktsioonide kallal. Pean eriti vajalikuks oligarhide tabamist,» sõnas Lindner Saksamaa telekanalile ARD.

«Putini võimust kasu lõiganud ja rahva vara röövinud, ka korruptsiooniga, isikud ei tohi saada nautida oma varandust meie lääne demokraatiates,» ütles Lindner.

Kuleba ütles laupäeval kohtumisel oma USA ametivenna Antony Blinkeniga, et Ukrainal on vaja hävituslennukeid ja õhutõrjesüsteeme ning NATO keeldumine lennukeelutsooni kehtestamisest on märk nõrkusest.

«Pole saladus, et suurim vajadus on meil hävituslennukite, ründelennukite ja õhutõrjesüsteemide järele,» ütles Kuleba kohtumisel Blinkeniga Ukraina-Poola piiril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles