Herem: meil on rohkem tankitõrje moona kui Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas tanke ja lahingumasinaid kokku (31)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem elab valmisolekus, et sõda algab homme. «Muidu elad mingisuguses unistuses,» põhjendab ta.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem elab valmisolekus, et sõda algab homme. «Muidu elad mingisuguses unistuses,» põhjendab ta. Foto: Sander Ilvest

«Ma olen lubanud sõna võtta, kui kaitseväe kohta esitatakse valeväiteid,» kirjutas Facebookis kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem täpsustades, et Eestil on tankitõrje moona kõvasti rohkem, kui Venemaal on Läänes tanke.

«Ühes tuntud kuid vähe kuulatavas raadiosaates väitsid täna kaks isikut, et Eesti on Ukrainasse saatnud praktiliselt kõik oma tankitõrje relvad. Alles on vaid mõned üksikud õppelaskmisteks. See on tahtlik vale,» ütles Herem.

«Me oleme viimastel kuudel meedias ja ka otse poliitikutele selgitanud, mida me oleme andnud ja mis seis meil on. Me oleme öelnud, et meil on ka täna rohkem tankitõrje moona kui Venemaa Föderatsiooni Lääne sõjaväeringkonnas tanke ja lahingumasinaid kokku,» kirjutas Herem.

«Me oleme selgitanud, et Javelinide puhul oleme saatnud ainult laskemoona. Ühtegi laskeseadet saadetud ei ole,» lisas ta.

«Minu arvates ei saa täna mitte ükski arukas inimene, ammugi riigikaitse pärast muretsev ühiskonnategelane väita, et ta ei ole sellest kuulnud. Või peab ta väitma, et kaitseväelased valetavad kaitseväe valmidust kirjeldades,» lõpetas kaitseväe juhataja.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles