Repinski astub Keskerakonnast välja (10)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Martin Repinski
Martin Repinski Foto: Konstantin Sednev

Keskerakondlasest riigikogulane Martin Repinski teatas sotsiaalmeedias, et lahkub erakonnast ning fraktsioonist. Järgmise aasta valimistel ta kandideerida ei plaani.

Möödunud nädalal teatas Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid, et skandaalide keskmesse sattunud Repinski jääb tulevaste riigikogu valimistel nimekirjast välja, kuid erakonnas jätkamist küsimuse alla ei seatud. 

«Otsustasin 2023. aasta riigikogu valimistel mitte kandideerida eelmisel aastal,» teatas Repinski täna aga ise. «Tänaseks 7 aastat tööd riigikogus on olnud põnev ja väljakutseid pakkuv aeg, kuid ettevõtlus tõmbab mind mõlemast kuuehõlmast tagasi. Riigikokku ma järgmisel aastal ei kandideeri ning astun välja erakonnast ja lahkun ka fraktsioonist, et olla vaba ja sõltumatu,» teatas ta.

Poliitik tänas kõiki erakonnakaaslasi ja märkis, et möödunud aeg on teda arendanud ja toonud talle palju sõpru. «Paraku ka mõne vaenlase, mis ongi vist paratamatu.»

Repinski plaanib riigikogus lõpuni töötada oma mandaadi lõpuni järgmise kevadeni. Muu hulgas lubas ta kõigil olulistel hääletustel toetada Keskerakonda. «Mul ei ole negatiivseid tunded ei oma erakonna ega erakonnakaaslaste suhtes ning usun, et sõprus ja koostöötahe jätkuvad ka peale minu lahkumist päevapoliitikast,» lisas ta.

«Ettevõtlus on mind toitnud ja katnud enne poliitikuelu ning küllap teeb seda ka edaspidi. Mul on mitmeid ideid, mida tahan ellu viia,» märkis poliitik. «Usun, et need, kellel on tahet ja pealehakkamist, võivad kogeda edu mitmel rindel. Mind rõõmustavad siiani inimesed, keda sain sõidutada ning olen tänulik nende siiraste emotsioonide eest, mida minu mängurõõmuga tehtud taksotöö neile pakkus.»

«Mõneti on mind kurvastanud avalikult peale surutud arvamus, et tipp-poliitikud peaksid olema justkui igavad ja saamatud, nad ei tohi ette võtta midagi, milles on elurõõmu ja elutahet. Minus on lähedaste hinnangul mõlemat ning ma ei ole suutnud ega taha loobuda kummastki. Ma olen tahtnud luua enda ümber maailma, mitte lasta maailmal luua ennast,» selgitas ta.

Poliitikuna on ta enda sõnul liialt vähe mõelnud sellele, kuidas asjad näivad ning liiga palju sellele, mis on mõistlik, kasulik ja võimalik: «Ettevõtja jaoks on kolm viimast ainumõeldavad tegutsemisjuhised, millest olengi lähtunud, kuid poliitiku jaoks see päris nii ei ole.»

«Poliitik peab tegema otsuseid lähtuvalt sellest, mis on populaarne, vähemalt pealtnäha omakasupüüdmatu, mis paistab ilus. Needki ei ole halvad lähtealused, osaliselt on nad vajalikud ka ettevõtluses, kuid pole seal sugugi esmatähtsad,» selgitas Repinski.

Eesti elust ta eemalduda ei plaani: «Tahan muuta Eestit paremaks ja mõistvamaks paigaks, kus on vähem kadedust ja tühised etteheiteid, mille tõukejõud ei ole õiglus, vaid isiklik kibestumine,» kirjutas Repinski, lisades, et tahab, et igal inimesel Eestis läheks hästi. 

«Aitäh, poliitika. Aitäh, Riigikogu. Aitäh, Keskerakond. Aitäh, Eesti. Ma armastan teid,» lõpetas Repinski.

Taksoteenus, rendikorter ja üüratu kütusekulu

Eelmise aasta lõpul selgus, et Repinski on asunud taksojuhi ametit pidama ning teeb seda ka riigikogu istungite ajal. Toona, 27. detsembril ütles Repinski Postimehele, et suure tõenäosusega teeb ta ametiaja lõppedes poliitikaga lõpparve, sest oma sõnul on tal riigikogus igav. Tema eesmärk on teenida järgmised kümme aastat piisavalt, et lõpuks finantsiline vabadus saavutada.

3. jaanuaril rääkis Repinski Postimehele, et taksojuhitöö tarbeks soetas ta uue auto, millel on kütusekulu väiksem. Seejärel kirjutas Eesti Ekspress, et Repinski sõidab auto kütusepaagi tühjaks kahe tunniga ja mahutab autosse 90 liitrit diislikütust. Repinski selgitas, et on kõik oma suured diislikogused ära kulutanud ainult töösõitudeks, isegi kui need on tangitud nn sõprade autodesse. Õhtuleht kirjutas, et riigikogulase eelmise aasta 15 000 eurosest kuluhüvitisest läks 8615 eurot autode kütusele.

21. veebruaril kirjutas Postimees, et riigikogulase Tallinna korteri üüri maksab kinni maksumaksja, kuigi tema püsielukoht on Viimsis.

Lisaks on Postimehe andmetel ta ka kaitsepolitseiameti jälgimise all.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles