Aiamööblit leiab maalähedasest peenutseva elegantsini

Copy
Aiamööblikomplekt MAESTOSO
Aiamööblikomplekt MAESTOSO Foto: Gardenistas

Terrassimööbli lai valik lubab igaühel leida kaubandusvõrgust just oma maitsele vastavad mööblitükid ning asjatundlikumat nõu läheb vaja siis, kui soovitakse rohkem teada materjalide kvaliteedi kohta.

K-wooden Production Grupp OÜ kaubamärgi Gardenistas kodulehel avaneb eriilmelise terrassimööbli uuenenud valik. Ettevõtte esindaja Anneliis Mägi sõnade kohaselt on klientidel väga erinevad soovid. Ühele meeldib tänapäevane modernne Skandinaavia stiil, teine eelistab klassikalist mööblit, kolmas otsib midagi omanäolist ja maalähedast. On suur erinevus, kas otsitakse mööblit maakoju, suvilasse, linnakodu terrassile või rõdule.

Linnakodu õuemööbli puhul väärtustavad kliendid vastupidavust ja disaini. Kenad toolid on need, mis on on kerged ja tugevast materjalist. Ka punutud mööblit valmistatakse tänapäeval plastist. Sellised diivanid ja lamamistoolid on kergelt puhastatavad ning isegi kui need talvel õue jäävad, ei juhtu nendega midagi. Ideaalne on selline terrassimööbel, mille pehmetelt osadelt on võimalik katted eemaldada.

Aiamööblikompleks LARGO
Aiamööblikompleks LARGO Foto: Gardenistas

Suvemööbli puhul on palju erinevaid nüansse. Suvetoa saab sättida juba maikuus klaasitud terrassile või miks mitte kena kasvuhoone nurka, et seal rahulikult jalga puhata ja kasvavate taimede õrna rohelust imetleda. Vaja on aluseid ja riiuleid, kuhu mahutada suvetaimed, otsida kohta võrkkiigele ja riputada üles või torgata maasse suvised aiavalgustid, leida koht soojuskiirgurile ja kinnitada kusagile sääsepeletaja. „Suveperioodil oleme rohkem õues, sest seal on nii hea olla. Õues on hea pereringis õhtusööki süüa ja lemmikloomadega hullata.

Skandinaavia stiilis modernsete nurgadiivanite ja tugitoolide komplektide pehmed osad on enamjaolt ka vihmakindlast materjalist: öösel sajab vihma, mööbel on seejärel tund aega päikse käes ja ongi juba kuiv. Selline kate hoiab ära patjade saastumise ning mööblit on võimalik kasutada mitmel hooajal.

Maakodu põlispuudega murune hoov võimaldab erinevaid mööblistiile, sest ruumi laialt käes. Kuna Eesti ilm on tihtipeale vihmane, siis tasub istumisnurgake planeerida vähemalt osaliselt katuse alla. Selleks võib olla aiatelk või hoopis looduslähedasem ja puidust aiamööbliga sobituv paviljon. Katusealune võimaldab ka vihmase ilmaga õues istuda ning kaitseb ka mööblit nii tugeva vihma kui ereda päikesevalguse eest. Nii säilitavad esemed ilusa välimuse pikkadeks aastateks.

Paviljon Nova kit
Paviljon Nova kit Foto: Gardenistas

Kõige vastupidavam aiamööbli materjal on puit – see sobitub igasse keskkonda, seda on võimalik kergesti puhastada ning välimust uuendada. Lisaks sobib puidust terrassimööbel puidust terrassiga alati väga hästi kokku.

Hea on veel läbi mõelda, kas eelistate katta maakodu või suvila õuel külalistele pidulauda ja pidada seal piknikut või pigem privaatselt tugitoolis puhates loodushääli nautida. Puidust laud ja pingid on soodne ja looduslähedane valik, ent samast materjalist on võimalik soetada ka puhketoole.

Maale grilliplatsi lähedale ei tasugi osta pehmendusega modernset terrassimööblit, selline sobib paremini linnakodusse.

Gardenistase koduleht pakub laias valikus aeda sobivat hooajakaupa, samuti on võimalik uurida kaubamärgi esindajalt tänavuste mööblimesside disainiuudiseid.

Copy
Tagasi üles