Pirita on hädas sodijatega

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirital on täis soditud mänguväljakute atraktsioonid, prügikastid, istepingid, teadetetahvlid ja seinad.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on sodimine aegumatu probleem – igal aastal kulub linnaosavalitsusel selle kõrvaldamiseks neljakohaline summa, kuid tänavu on sodimist eriti palju. «Kõige rängema rünnaku alla on jäänud Merivälja pargi hiljuti rekonstrueeritud mänguväljak. Mänguvahenditele kirjutatud roppusi, sirgeldatud Z-märke ja haakriste. Sodijad on rikkunud istepingid, prügi- ja koerakakakastid, teadetetahvlid, jäätmekogumiskonteinerid, seinad, alajaamad – ühesõnaga kõik, mis teele jäänud,» kirjeldas Liinat. Kõige rohkem on sodimist Merivälja kandis, aga hädas on ka teised Pirita asumid.

«See on täiesti lubamatu tegevus ja võõra vara tahtlik kahjustamine. Eelmisel aastal panustasime linnaosa mänguväljakute rekonstrueerimisse, uute rajamisse ja hooldusesse üle poole miljoni euro, näiteks Merivälja pargi mänguväljaku uuendamine läks maksma 165 000 eurot, Kose pargi mänguväljak 112 000 eurot jne. Nüüd neelab rikutud pindade puhastamine, survepesu ja värvimine linnaosavalitsuse rahakotist tuhandeid eurosid,» nentis Liinat. Möödunud aastal kulus puhastustöödeks üle 4000 euro.

Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirita linnaosa valitsus palub kõigil, kes märkavad seinu, mänguväljakuid ja mis tahes esemeid sodivaid inimesi, sellest kohe teatada politseile, sest tegemist on vara tahtliku kahjustamisega ning seda saab karistada. «Loodan linlaste tähelepanelikkusele ja abile, sest ainult üheskoos suudame panna piiri sodijatele ja hoida Pirita puhta,» ütles Liinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles