Kena aiapaviljon tõstab meeleolu

Copy
Kasvuhoone EOS T-mudel
Kasvuhoone EOS T-mudel Foto: Sallaus OÜ

Kasvuhoone pakub hobiaednikule silmarõõmu

Päikseline kasvuhoone kodumaja hoovil võib olla palju enamat, kui tomatite, kurkide ja supirohelise kasvukoht – sinna saab mahutada mõnusa aiatooli, kus sirvida ajakirju, lugeda lehti, katta kohvilaua ja nautida suvist rohelust vihmaste ja tuuliste ilmade kiuste.

Tänapäeval ei soovita kena maja kõrvale vähekvaliteetset või inetut kasvuhoonet, mis rikub kompleksi tervikmulje. Eesti ettevõte Sallaus OÜ toob maale parimaid Euroopas valmistatud kasvuhooneid ja aiapaviljone, mis on piisavalt tugevad, et meie kliimas aastakümneid vastu pidada. Korralik kasvuhoone on investeering terveks eluks, sest klaas ja alumiinium on ajahambale vastupidavad materjalid. Sallaus on Eestisse paigaldanud juba üle tuhande kasvuhoone.

Kasvuhoone või aiapaviljoni planeerimisel tasub kaasata mõttetalgutesse kogu pere ning arutleda koos. Kuidas teha nii, et kõigi pereliikmete jaoks oleks kasvuhoone tore ja tähendusrikas koht. Ettevõttel Sallaus on pikad kogemused klaashoonetega - ollakse abiks projekti läbimõtlemisel ideest kuni esimese aiapeoni.

Foto: Sallaus OÜ

Alustuseks tasubki triiphoone ihalejal mõtiskleda, mida ideaalses kasvuhoones oleks üldse võimalik teha. Kas see on koht, kus soovite istuda privaatselt ja lõõgastuda rahus ja vaikuses? Kas peaks see olema pere jaoks ruum rõõmu, energia ja seltskondlike ürituste jaoks, mis ei välista lopsakaid tomatitaimi kasvuhoone tiibades? Või on see praktiline triiphoone koos niisutussüsteemiga, kus iga ruutsentimeeter on mõeldud taimede heaolu silmas pidades. Miks mitte hoida talvel sellises kasvuhoones terrassimööblit või muud aia kila-kola. Aga võib-olla soovite näha kasvuhoones hoopis kenasid riiuleid, kuhu saab paigutada toa- ja potitaimed.

Põhjamaises kliimas on suuremal kasvuhoonel rohkem rakendust, seal on võimalik end mõnusalt tunda varakevadest kuni hilissügiseni - selline kasvuhoone meenutab pigem aiapaviljoni, kuhu mahuvad taimed, aiapeod, laste mängunurk ja lemmiklooma magamisase. Investeerida on võimalik madalama laega pinnatõhusasse või peaaegu pühaliku lae kõrgusega avarasse ja õhurikkasse kasvuhoonesse. Valik on lai ning Sallaus pakub võimalust enne kasvuhoone soetamist katsuda ja uurida näidiseid oma silmaga. et nende kvaliteedis veenduda.

Kasvuhoone EOS Junior
Kasvuhoone EOS Junior Foto: Sallaus OÜ

Triiphooneid pakutakse erineva kujuga: on traditsioonilised viilkatusega, t-kujulised, ümarad, ovaalsed või ka näiteks püramiidi kujulised. Kasvuhoonete kattematerjaliks on klaas ja polükarbonaat. Karastatud klaas on ajatu kattematerjal, mis kestab, näeb kena välja ning puruneb turvaliselt pudenedes väikeseks pudiks.

Polükarbonaadist kasutatakse ainult premium klassi materjali, mis ei lähe kollaseks. Detailid teibitakse spetsiaalse teibiga ja kaetakse U-liistudega, mis tagab, et soontes ei hakka kasvama vetikas või muu roheline ollus.

Stiilsed näevad välja alusmüüriga kasvuhoone mudelid. Kataloogipiltidel näevad kõikide tootjate kasvuhooned sarnased välja, kuid reaalsuses on erinevused suured. Sallause kasvuhoonete profiilid on alumiiniumist karpprofiilid, tugevad ja jämedaseinalised, mis ei paindu läbi. Need peavad vastu lumekoormusele ja tormituultele. Vajadusel saab taolise klaasmaja lahti monteerida, kui on vaja kolida või hoopis järelturul maha müüa.

Kasvuhoonete ja klaasmajade maaletooja Sallaus OÜ esindaja Hardi Saaliste teab, millised klaashoonete mudelid on Eesti turul kõige populaarsemad: aiapaviljonidest hinnatakse kõrgelt EOS T-mudelit kasvuhoonetest enim nõutud Master kasvuhoone.

Kasvuhoonesse tasub kaaluda elektri, vee ja kütte toomist. Siinkohal võiks läbi mõelda, kas soovitakse kasutada kasvuhoonet aastaringselt või ainult suvehooajal, sest kommunikatsioone on vaja paigaldada klaasmaja planeerimise faasis. Hea on ka ette teada, kuidas hallata kasvuhoones niisutust. Kas see toimib automaatselt või soovitakse olla keskkonnasõbralik ning koguda näiteks kasvuhoone juures hoopis vihmavett. Igal klaashoonel on profiilidesse integreeritud vihmaveerennid koos vihmavee äravoolutorudega

Kasvuhoonete maaletooja Sallaus OÜ pakub toodetele transporti ja paigaldusteenust ning osaleb oma toodetega ka tänavusel 2022 aasta Maamessil.

Copy
Tagasi üles