Ax PRO nutikas turvasüsteem hoiab Sinu kodus korra majas

BK Eesti
Copy
Foto: Ax PRO

Ax PRO juhtmevaba ja võimas turvasüsteem on sinu kodu suurepärane valvur ajaks, kui pead ise eemal olema. Paindliku ja paljude võimalustega süsteemiga saad igal hetkel mobiiläppi kaudu jälgida, mis kodus toimub.

Ax PRO süsteemi tootjaks on tuntud videoseadmete ja läbipääsulahenduste valmistaja Hikvision. Turvasüsteemi loomisel on arvestatud väga paljude aspektidega ning sisuliselt on sellega võimalik nö tavaline maja muuta üsnagi nutikaks.

Väga suureks plussiks Ax PRO süsteemi juures on see, et ta on juhtmevaba. Seega jääb ära seintesse aukude puurimine ja kaablite vedamine. See hoiab märkimisväärselt kokku kasutaja aega ja raha süsteemi paigaldamisel, sest turvasüsteem on võimalik üles sättida kõigest mõne tunniga ilma suurema tolmutamise ja remonditöödeta. Küll aga on olemas moodul mille külge saab ühendada juba olemasolevad juhtmega andurid.

Kellele on aga tähtis asjade stiilne välimus ja kena disain, siis kõik selle valvesüsteemi osad näevad välja modernsed ning sobituvad kindlasti kaasaegse stiiliga elamisse.

Ax PRO süsteem sobib valvama kortereid, eramaju, väiksemaid kontoreid ja kauplusi. Väga hästi sobib ta ka suvilasse või maamajja, tingimuseks on vaid see, et peab olema elektrivarustus ja mobiililevi või internet.

Foto: Ax PRO

Millised on valvesüsteemi funktsioonid?

Turvasüsteemi põhikomplekti kuulub valvekeskus ehk hub, juhtpult, 1 liikumisandur ja 1 magnet. Lisavõimalusi on rohkelt: kaameraga liikumisandurid, suitsu- ja veelekkeandurid, majasisesed ja –välised sireenid, nutipistik, juhtmevaba relee, paanikanupp (statsionaarne ja kaasaskantav) jne. Kõik andurid töötavad patareidega ning sõltuvalt andurist ja töötingimustest lubab tootja neile tööeaks 2-10 aastat.

Lahenduse ajuks on valvekeskus, mille abil saab erinevad alad ja tsoonid valve alla panna ning mis häire korral saadab signaale. Keskuse sees on GSM moodul, kuhu saab panna SIM kaardi, et keskus häire korral saadaks SMSi või teeks kõne. Võimalik on valvekeskus ühendada ka WIFiga ning siis toimub info edastamine interneti teel ning ära jääb lisakulu SIM-kaardi abonenttasu näol.

Süsteemi oluliseks osaks on mobiiliäpp Hik-Connect, mille abil saab igal hetkel vaadata, mis seis kodus parasjagu on. Mobiiliäpist näeb reaalajas kaamerapilti ning häire korral saab kohe kindlaks teha, kas tegemist on valehäire või sissetungiga. Sama äpiga saab juhtida ka fono, vastu võtta kõnesid ning avada kodunt eemal olles uksi ja väravaid.

Hikvision IP-kaameraid on võimalik seadistada liikumisanduritega nõnda, et kaamera hakkab salvestama kohe, kui liikumisandur tuvastab liikumise. Ehk et liikumine ei pruugi olla veel kaamera vaateväljaski, kuid juba toimub salvestamine. Nõnda on kindel, et kaamera salvestab alati adekvaatse pildi, millest on võimaliku sissetungija tuvastamisel palju abi.

Foto: Hikvision IP kaamera

Kaameraga liikumisandur kasutab Colorvu tehnoloogiat, mis tähendab, et ka pimedas salvestatakse pilt värvilisena. Salvestuse kvaliteet on väga hea ning oluliselt informatiivsem mustvalgest pildist. Sama tehnoloogiat kasutatakse Hikvision proffesionaalsetes IP kaamerates.

Väga praktiliseks lahenduseks on juhtmevaba paanikanupp. Valida on kahe variandi vahel: statsionaarne ja kaasakantav. Viimast võib kanda nagu käekella randmel. See võib olla väga suureks abiks vanemale inimesele, kes saab endale nupuvajutusega abi kutsuda juhul, kui temaga üksi kodus olles õnnetus juhtub.

Lihtne paigaldada

Ax PRO süsteemi paigaldamine on lihtne ja sellega peaks iga kodukasutaja ise hakkama saama. Süsteemi seadistamine on samuti muudetud nii lihtsaks, et juhendit järgides peaks see olema igaühele jõukohane.

Seadistamisel on palju erinevaid võimalusi ning kui tekibki vajadus küsida nõu, siis Ax PRO edasimüüjad aitavad lahkesti. AX PRO seadmete kokku panemist ja Hik-Connect mobiiliäpiga ühendamist saab vaadata siit. Lisaseadmete ühendamise ja seadistamise õpetus asub siin.

Vajadusel võib tellida paigalduse ja seadistamise turvafirmalt ning ühendada AX PRO valvesüsteemi ka turvafirma juhtpuldiga.Antud teenust pakub näiteks Viking Security.

Kui palju maksab ja kust osta?

Paljude võimalustega nutikas Ax PRO süsteem on taskukohane kõigi jaoks, kes soovivad kodul või suvemajal igal ajahetkel silma peal hoida.

Süsteemi saab mugavalt osta maaletooja BK Eesti e-poest või Hikvisioni toodete edasimüüjatelt (nt Megateh, Oomipood jt).

Copy
Tagasi üles