Kristi Raik: lääneriigid hakkavad väsima sõjast (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kristi Raik
Kristi Raik Foto: Remo Tõnismäe

Välispoliitika instituudi direktor Kristi Raik rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et lääneriikide juhtide hoiakutes Venemaa algatatud sõtta Ukrainas on näha väsimuse märke. 

«Mulle tundub, et oleme jõudnud sellesse hetke, kus lääneriigid hakkavad väsima sellest sõjast,» rääkis Raik. «Esimesest šokist on üle saadud, nii Euroopa Liit kui NATO on teinud väga tugevaid otsuseid – Venemaale kehtestatud sanktsioonid ja relvaabi Ukrainale on ennenägematult tugevad, aga nüüd tuleks siit edasi minna, sest sellest veel ei piisa.»

Kuna tulemusele, kus Venemaa saab täielikult lüüa ning Ukraina territoriaalne terviklikkus ja suveräänsus saavad täieliku kindluse, veel lähedal ei olda, siis Raiki sõnul oleks vaja suurendada survet Venemaale, lisada sanktsioone ja teiselt poolt lisada relvaabi Ukrainale. 

«Aga tundub, et selles osas on mingi piir vastu tulnud, hind lääneriikide jaoks on kasvamas nii suureks, et paljud lääne liidrid hindavad, et nad ei ole enam valmis kiiresti edasi liikuma,» lausus Raik ja lisas, et on võimalik, et ka kodanikelt ei ole tulnud piisavalt toetust selleks ning otsitakse muud väljapääsu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles