Terrassihooajale vastu uue tippvarustusega

Veltekspert
Copy
Foto: Veltekspert.ee

Grilli ja terrassi hooaeg on täie hooga käima lükatud! Esimesed soojad ilmad meelitasid inimesed õue ning välja otsiti nii terrassimööbel kui grill. Mida aga teha, kui hing ihkab uuema ja parema järele? Võimsam ja mugavam grill ning ehk ka soojuskiirgur, mis võimaldaks õhtuti kauem külmetamata värsket õhku nautida? Veltekspert kutsub tutvuma!

Eestlane on ikka grillirahvas. Esimestest soojakraadidest viimasteni on grill ikka au sees ja ka olulisemad suvised tähtpäevadki saavad veedetud just vabas õhus grilli ja tule ääres. Tänu sellele osatakse hinnata ka head ja kvaliteetset grilli.

Foto: Veltekspert.ee

„Vaieldamatult parim on täna keraamiline grill,“ sõnab Veltekspert müügijuht Karol Pokbinder. „Keraamilise grilli soojust isoleerivad omadused, pöördõhk ja väga suur valik lisavarustust lubavad seda tüüpi grilliga saavutada restorani tasemel kvaliteediga tulemuse mistahes rooga valmistades.“ Pole siis ime, et keraamilised grillid on kasutusel ka paljudes kõrgelt hinnatud restoranides. Ent enne veel, kui grilli minna ostma, peaks spetsialisti sõnul endale selgeks tegema mõned põhilised tingimused – kus grill hakkab asetsema ning kui paljusid inimesi peab see enamus ajast ära teenindama. „Keraamilise grilli puhul tuleb kindlasti arvestada sellega, et antud grill võiks jääda paikseks, kuna tulenevalt suurest kaalust pole seda kuigi mugav veeretada ega tõsta,“ selgitab Pokbinder seda tüüpi grilli eripärasid. Ta lisab, et kodukasutusse soetatakse enamasti Classic või Large mõõtu grill, millega saab teha süüa nii kahele inimesele, aga vajadusel ka viieteistkümnele.

Kui huvipakkuvad grillid on leitud, peaks vaatama, milline on grilli sisu, sellele saadaolev lisavarustus ning tootja poolt pakutav garantii. Kvaliteetsetel tootjatel on alati piisavalt valikuvõimalusi ning pikk, kuni eluaegne garantii.

Pikenda terrassihooaega targalt

Eesti ilm on teadagi muutlik ja ettearvamatu ning mõni aasta võib terrassihooaeg üpris lühikeseks jääda. Isegi südasuvel tuleb ette, et päikese loojudes kipub õhk minema külmaks ja õues istuda ei ole enam kuigi mõnus. Et suvist aega on meil siin niigi vähe, on hea seda pikendada soojuskiirguri abil, mis lubab õues mõnusalt soojas istuda ka siis, kui päike juba loojunud või õhutemperatuur langenud. Kuidas aga valida enda terrassile see õige?

Foto: Veltekspert.ee

„Avatud terrassil on hea kasutada lühilaine infrapuna soojuskiirgureid, mis ei püüa soojendada õhku, vaid tekitavad sooja ala olenemata sellest, kas terrassil on lagi või seinad olemas,“ soovitab Pokbinder. Kui aga tegu on klaasitud rõdu või terrassiga, soovitab ta kaaluda infrapuna küttepaneele, mis soojendavad ruumis olevat õhku – teisisõnu kogu õhk soojeneb. „Sisuliselt on effekt võrreldav radiaatori toimimisega, mis tähendab aga ka seda, et selle soojendava efekti saamine võtab rohkem aega. Ent olles sooja saavutanud, on kogu ruum kenasti soe, mitte vaid paneeli alla jääv soojaala,“ selgitab spetsialist. Kui aga tegemist on terrassiga, mida soovitakse kasutada nii avatud kui ka kinniste klaasidega, võiks Pokbinderi soovitusel valida universaalse lahenduse, mida pakub keskmise infrapuna lainepikkusega soojuskiirgur. „Sellise kiirguri tunneb ära süsinik soojuselemendi järgi,“ tutvustab ta, „See soojendab mingil määral õhku, et kogu ruumi temperatuuri tõsta, kuid samas soojusvihk, mille ta tekitab, on piisavalt tugev, et olla effektiivne ka avatud terrassil.“

Enne soojuskiirguri ostu peaks kindlasti veenduma, et kodus on piisav elektri võimekus. Hea, kui kiirgur saaks olla elektrikilbis eraldi kaitsme all ning see oleks vastavuses soojuskiirguri võimsusega. „Kõik soojuskiirgurid on paigaldatavad vabalt näiteks puidust lakke või seinale, kuna nende kandurid tagavad piisava distantsi nende taha jääva pinnaga, et tagada tuleohutus,“ kinnitab Velteksperdi spetsialist, et sobiva soojuskeha leiab suve pikendamiseks iga koduomanik.

Veltron International OÜ / Veltekspert

Pärnu mnt 139E/11, Tallinn.

Tel: 58999214

info@veltekspert.ee

Copy
Tagasi üles