Suurbritannia andmetel on Wagner saadetud Ida-Ukrainasse

Copy
Venemaa sõjaväekolonn Mariupoli lähedal.
Venemaa sõjaväekolonn Mariupoli lähedal. Foto: Alexander Ermochenko/Scanpix

Venemaa erasõjafirma Wagner Group võitlejad on saadetud Ida-Ukrainasse, teatas esmaspäeval Ühendkuningriigi kaitseministeerium.

Ministeeriumi informatsiooni kohaselt liitub sõjaga tõenäoliselt üle tuhande palgasõduri.

"Wagneri grupi Venemaa erasõjafirma on lähetatud Ida-Ukrainasse. Oodatakse, et nad saadavad lahinguoperatsioonide läbiviimiseks üle tuhande palgasõduri, kelle seas organisatsiooni juhtkond," edastas kaitseministeerium suhtlusvõrgustikus Twitter.

Venemaa on kandnud Ukrainas suuri kaotusi ja agressioonisõda on toppama jäänud. Briti ministeeriumi andmetel on Venemaa pidanud eelistama Wagneri personali saatmist Ukrainasse ettevõtte Aafrikas ja Süürias toimuva tegevuse arvelt.

Suurbritannia kehtestas eelmisel nädalal sanktsioonid veel 59 Venemaa eraisikule ja ettevõttele, sealhulgas erasõjafirmale Wagner, et seeläbi karistada täiendavalt Moskvat sissetungi ja laastava sõjategevuse eest Ukrainas.

Wagner on olnud alates 2014. aastast aktiivne ja osalenud Kremli teisteski konfliktikolletes ning sellele andis väidetavalt isiklikult Vene president Vladimir Putin korralduse mõrvata Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles