Klaasist veranda loob imelise avarustunde

Copy
Foto: Sallaus OÜ

Kes oma kodumaja katusealuse terrassi asemele midagi ilmastikukindlamat ihaleb, saab lisada kerge vaevaga terrassile toreda tuulekindla veranda.

Terrass on suvekuudel asendamatu, ent suurem osa aastast kasutuseta: küll kimbutavad sääsed, sajab vihma või on külm ja tuuline. Pole kuigi lõbus aiapidu terrassil planeerida, kui aiamööbel on ligemärg ning tuuleiilid papptaldrikuid minema lennutavad. Katuseta terrassil saab aega veeta üksnes ajal, kui taevast vihma ei kalla.

Ettevõte Sallaus OÜ pakub erinevaid eramajade terrasside katmiseks sobivaid talveaedasid.

Talveaia abil on võimalik terassil toimetada ka vihmaste ja tuuliste ilmadega.

Talveaed on soe ja kuiv paik sõltumata aastajast. Talveaed aitab muuta elamut funktsionaalsemaks – seal saab kasvatada suuremaid potitaimi, korraldada koosviibimisi ja nautida talviselgi ajal päevavalgust. Talveaia tellimisel on vaja olla kindel, et see ikka mahub maja juurde. Teisalt on ehitise konstruktsioon tugev ning peab vastu nii lume raskusele kui tormituulele.

Talveaia kõik seinad on võimalik lahendada üksteise taha peituvate lükandseintega – kui vaja, siis hoiad kõik seinad lahtisena või vastupidi. Kes soovivad suuremat avarustunnet võiksid valida raamideta lükandseinad. Selline klaasist sein terrassil võib tunduda uudne. Kas maast laeni klaasid peavad põhjamaises kliimas ikka vastu? Sallause esindaja Hardi Saaliste sõnade kohaselt kasutatakse turvalisuse huvides üksnes 10mm karastatud klaasi.

Eritellimus
Eritellimus Foto: Sallaus OÜ

Võimalik on valida ka traditsioonilised raamidega lükandseinad. Taoline klaasidega piiritletud puhkeala on hooldusvaba – klaase on vaja puhastada üksnes paar korda aastas. Kõik klaasid on standardselt kirkad, kuid kes soovib rohkem privaatsust, võib tellida lükandseinadele ka toonklaasid.

Talveaia katusekatteks pakutakse samuti mitmeid erinevaid lahendusi. Enim kasutatakse katusel turvalist 8mm karastatud klaas, mida on võimalik tellida kas kirkana või toonitult. Kuid kõige paremini hajutab südasuvist teravat päikesevalgust siiski tugevad polükarbonaatplaadid, mida saab valida, kas pronksi või valget tooni.

Saaliste märgib, et võrreldes teiste sarnaste toodete pakkujatega on talveaedade tellimine Sallausest, vähemalt veerandi võrra soodsam. Kuna tegemist on eritellimusel valmivate talveaedadega, tuleb arvestada ooteajaga, mis ei ole antud valdkonnas siiski väga pikk – tootmisaeg on ligikaudu vaid 6-8 nädalat. Talveaed paigaldatakse terrassile 1-3 päevaga. Samuti on võimalik tellida erilahendusi.

Kes valib erilahedusega veranda või talveaia, tasub teada, et alumiiniumist karkass on ilmastikule vastupidav ning klaashoone profiilidesse on integreeritud vihmaveerenn ning vihmavee äravoolu, mis sademevee kenasti ära juhib, tõdeb talveaedade ehitamisega tegeleva ettevõtte Sallaus esindaja Hardi Saaliste. Alumiiniumi värvimiseks soovitud toonil kasutatakse vaid pulbervärvi ning ainuüksi värvi garantii on kümme aastat.

Talveaedade maaletooja Sallaus OÜ pakub oma toodetele transporti ja paigaldusteenust. Tootenäidistega on võimalik tutvuda nii Tallinnas kui ka Tartus. Sallaus osaleb oma toodetega ka tänavusel 2022 aasta Maamessil.

Copy
Tagasi üles