Põgenikud: meile ei öeldud, kuhu meid edasi viiakse

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ukraina sõjapõgenikud lahkumas Tallink Express hotellist. Kuna bussid viisid erinevatesse kohtadesse, siis jagati põgenikele erinevates värvides käepaelu. Näiteks Pärnusse minejad said roosa käepaela ja Viljandisse sõitjad rohelise.
Ukraina sõjapõgenikud lahkumas Tallink Express hotellist. Kuna bussid viisid erinevatesse kohtadesse, siis jagati põgenikele erinevates värvides käepaelu. Näiteks Pärnusse minejad said roosa käepaela ja Viljandisse sõitjad rohelise. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Expressi hotelli fuajee Tallinnas on rahvast täis. Enamjaolt naised, nooremad ja vanemad. Igal perel kuni kuus suurt kilekotti, osal kohvrid. Nad peavad lahkuma Eesti riigi pakutud majutusastusest ja sõitma edasi tundmatusse. Keegi ei tea täpselt, kuhu suured reisibussid neid viivad.

Punase jopega Valeria Poznjak (27) tassib hotelli fuajeest koos emaga välja suuri kilekotte. Kuigi taas ootab minek tundmatusse, on naine üdini positiivne: «Vähemalt ei ole me lageda taeva või – veel hullem – pommirahe all.»

Eile kell 11 teatati Poznjakile, et tund aega hiljem läheb buss. Ennast välja registreerides sai ta teada, et sõit läheb Pärnu kanti. «Kuhu täpsemalt, seda me ei tea. Öeldi vaid, et kell 12 läheb buss ja viib Pärnu lähedale,» räägib Poznjak. Tema kaks väikest poega istuvad rahulikult kottide otsas. Poiste vanaema käib aga pidevalt vaatamas, ega buss juba kohal ole, et jumala eest sellest mitte maha jääda. «Me oleme nimekirjas, küll kutsutakse,» rahustas Valeria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles