NÄDALA PERSOON Brigaadikindral Vahur Karus: see on venelastele olnud šokk, kui efektiivsed võivad olla uued relvad (14)

Priit Pullerits
Copy
Brigaadikindral Vahur Karus tunnustab ukranlaste võitlusvaimu – see on märksa suurem kui Vene üksuste liikmetel, ukrainlased teavad väga hästi, mille eest nemad sõdivad. Need on filosoofilised, pehmed küsimused, millega tihti ei taheta tegelda, aga lõpuks saavad need otsustavaks.
Brigaadikindral Vahur Karus tunnustab ukranlaste võitlusvaimu – see on märksa suurem kui Vene üksuste liikmetel, ukrainlased teavad väga hästi, mille eest nemad sõdivad. Need on filosoofilised, pehmed küsimused, millega tihti ei taheta tegelda, aga lõpuks saavad need otsustavaks. Foto: Margus Ansu

Päev pärast Venemaa teisipäevast avaldust, et ta vähendab radikaalselt oma sõjalist aktiivsust Põhja-Ukrainas, sh Kiievi ja Tšernihivi lähistel, seletas Kaitseväe Akadeemia ülem-rektor brigaadikindral Vahur Karus, mida Ukraina sõja senisest käigust järeldada ning mis ootab tõenäoliselt ees lähiajal.

Kas nüüd, mil Venemaa lubas Kiievi alt veidi tagasi tõmmata, võime kergemalt hingata?

Kui vaatame venelaste sõjalist operatsiooni, siis nad ründasid kuuel suunal. Ukrainlased on suutnud pealetungi kontrolli all hoida ja Venemaa üksusi seisma panna. Venelastel ei ole kusagil sellist ülekaalu, et nad saaksid olukorda korralikult lahendama hakata. Nüüd, kui nad hakkavad vägesid kusagilt välja tõmbama, tähendab see, et nad koondavad oma üksused kindlaks jõupingutuseks. Ilmselgelt on venelased hakanud aru saama, et samamoodi jätkates ei jõua nad kuskile, või siis hindavad, et Ukraina üksused on piisavalt nõrgenenud ja saab hakata keskenduma otsustavatele operatsioonidele.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles