Aeg varakevadiseks värskenduseks: milliseid iluprotseduure teha enne suve saabumist?

Copy
Foto: Aivar Pihelgas

Pikk talv kurnab nahka ning muudab selle tuhmiks ja väsinuks. Floris ilukliiniku juhataja ja esteetilise meditsiini õde Ave Tislar annab nõu, milliseid protseduure teha just praegu, et nahk oleks suveks jälle särav ja värske.

Fotoepilatsioon ja fotonoorendus (IPL)

Foto: Aivar Pihelgas

Enne kui ilmad kuumaks lähevad ning hakkad oma kauneid paljaid sääri näitama, tasub soovimatutest karvadest vabanemiseks ette võtta fotoepilatsioon. IPL-aparaadiga on võimalik ihukarvu eemaldada kõikidest kehapiirkondadest ning eriti tõhus on protseduur tumedate ja tugevate karvade puhul.

Fotoepilatsiooni käigus suunatakse nahale valgus- ja kuumusimpulss, mis neeldub karvasibulas oleval pigmenditäpil. Karvasibulas võib hetkeks tõusta temperatuur kuni 70 kraadini, karvanääps sureb ning sinna enam uut karva ei teki. Karvakasv mõne aasta möödudes küll vähehaaval taastub, kuid karvad on heledad ja pehmed.

IPL-aparaadiga on võimalik nahale teha ka fotonoorendust, lihtsalt valguse lainepikkus on selle protseduuri puhul erinev. Fotonoorendus stimuleerib nahas kollageeni tootmist, sellega saab vähendada pigmendilaike, leevendada punetavat nahka ning nahka trimmida. Jume muutub ühtlasemaks, säravamaks ja peened kortsukesed silenevad.

Nii fotoepilatsioon kui ka fotonoorendus tasub ette võtta just enne suve saabumist, sest kumbagi protseduuri ei ole soovitav nahapõletuse ohu tõttu teha päevitunud nahale. Isegi praegu, varakevadel, tuleb pärast fotonoorendust kasutada näol tugeva kaitsefaktoriga päikesekreemi.

Aprillikuu jooksul pakub Floris ilukliinik fotonoorendusele ja fotoepilatsioonile soodustust -20%.

Biorevitalisatsioon

Foto: Siim Solman

Biorevitalisatsiooni puhul süstitakse nahka hüaluroonhapet ja erinevaid nahka stimuleerivaid toimeaineid. Protseduuri tulemusel paraneb naha verevarustus, nahk on niisutatum ja elastsem ning ka jume on sellisel tervel nahal parem ja säravam.

Floris ilukliinikus kasutatakse biorevitalisatsiooniks Fillmed NCTF lahust, mis sisaldab hüaluroonhapet ja 53 aktiivset koensüümi, vitamiini, aminohapet, mineraali ja nukleiinhapet, et anda nahale vajalikke aineid ning stimuleerida kollageeni ja fibroblastide teket. Samuti Hyalual Xela Rederm lahust, mis sisaldab hüaluroonhapet ja merevaikhapet ning hooldab suurepäraselt ka näiteks pigmendilaikudega, akne ja rosaatseaga nahka.

Protseduuril kasutatakse uudset Nanosoft nõela, mis on valutum, ei tekita hematoome ning annab väga hea tulemuse. Tänu uudsele nanonõelale on biorevitalisatsioon märksa meeldivam ka näol, tundlikul silmaümbruse piirkonnal, kaelal, dekolteel ja kätel. Biorevitalisatsioon vähendab silmaümbruse piirkonnas sinetust ning protseduuriga on võimalik siluda ka peeneid kortsukesi.

Plasmalifting

PRP-Plasmalifting ehk vampiirihooldus on innovaatiline protseduur, mille puhul kasutatakse naha uuendamiseks patsiendi enda verd. Ehkki protseduur võib esmapilgul tunduda hirmutav, siis tegelikult on kõik väga lihtne. Ning kuna tegu on inimese enda kehaomaste rakkudega, siis on plasmalifting täiesti ohutu ega tekita allergiaid.

Esmalt võetakse kliendilt veeniveri. Seejärel veri tsentrifuugitakse ja sellest eraldatakse plasma, mis süstitakse nahka. Plasmas on aktiivsed trombotsüüdid, mis panevad naha uuenema ja naharakud kasvama.

Plasmalifting elustab naha ainevahetust. Selle abil saab ennetada naha vananemist ja võidelda kortsukestega. Samuti kiirendab see naha paranemisprotsesse ning kombineerides laserprotseduuridega annab see häid tulemusi ja aitab kontrolli all hoida ka rosaatsea sümptomeid. Üks olulisi PRP toimeid on ka juuste väljalangemise vastane toime ning protseduur annab häid tulemusi ka meestüüpi juuste väljalangemise korral.

Botuliiniteraapia

Foto: Aivar Pihelgas

Enne suve on hea ette võtta ka botuliiniteraapia, mis on mõeldud miimiliste kortsude vähendamiseks. On ju suvi see aeg, kus me eriti palju silmi kissitame. Eriti efektiivne on botuliiniteraapia kulmudevahelise nn kurjusekortsu ning otsmikul olevate horisontaalsete kortsude vähendamiseks.

Sisuliselt toimib botuliiniteraapia nii, et botuliintoksiini abil võetakse maha lihase aktiivsus ning inimene lihtsalt ei saa kulmu kortsutada. Täielikku miimikakadu siiski karta ei tasu, sest spetsialist teab täpselt, milliseid kohti süstida, et saavutada kaunis ja loomulik välimus.

Botuliiniteraapia efekti on näha umbes nädal või paar pärast protseduuri ning mõju püsib umbes pool aastat. Ning isegi kui efekt ära kaob ja klient ei soovi teraapiat korrata, siis on naha kvaliteet paranenud, sest vahepeal pole kortse tekitavat liigutust tehtud. Floris ilukliinikus teostab botuliiniteraapiat dr Pille Ambur.

Floris ilukliinik on Raplas tegutsenud juba 26 aastat ning on ühtlasi maakonna ainus ilukliinik. Kliinikus pakutakse esteetilisi mittekirurgilisi meditsiiniteenuseid näiteks plasmaliftingut, biorevitalisatsiooni ning Eestis uuenduslikku HIFU teraapiat kuid saab tulla ka juuksurisse, kosmeetikusse ning maniküüri-pediküüri. Enamik iluteenindajatest on kliinikus juba Florise algusaegadest peale ning klientideks on valdavalt Rapla piirkonna inimesed.

Esteetilistel protseduuridel kasutatakse Dysport, Fillmed, Hyalual ja Juvedermi ning Belotero süstelahuseid ning hapetest on juba üle 15 aasta iluteenindajate töölaual Mediderma vahendid. Kosmeetikud kasutavad töös Sothyse, Guinot, Thesera, Sesderma, Forlle`d ja Utsukusy tooteid.

www.floris.ee

Foto: Aivar Pihelgas

Värske Florises! HIFU – trimmis nahk ilma ilukirurgiata

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) tähendab kõrge intensiivsusega fokusseeritud ultraheli ning on suurepärane alternatiiv ilukirurgiale, sest ilma kirurgilise sekkumiseta saab pinguldada nahka nii näol, kaelal, tuharatel kui ka käsivartel. HIFU-protseduur sobib kõikidele, kellel on kerge või mõõdukas naha lõtvumine ning kes soovivad nahka noorendada ilma süstide ja kirurgilise sekkumiseta.

Kuidas HIFU toimib? Nii näo, kaela kui ka kehapiirkonna puhul tehakse protseduuri ühtemoodi. Esimese etapi käigus suunatakse fokusseeritud ultraheli laine lihaste ja naha vahel olevasse SMAS-kihti ning koondatakse ühte punkti. Sisuliselt tekitatakse nahas väike mikrotrauma, mille paranedes tõmbub nahk rohkem trimmi. Teise etapi käigus parandatakse nahas kollageeni teket ning nahk pinguldub veelgi. Klient võib tunda vähest valu või ebamugavust, kuid reeglina on protseduur hästi talutav ja pärast võib kohe naasta oma igapäevaste toimetuste juurde.

Kuna uue kollageenmaatriksi moodustumine võtab olenevalt inimesest aega kaks kuni kuus kuud, siis ei anna HIFU protseduur koheseid tulemusi. Üldiselt on efekt näha juba peale esimest protseduuri, kuid parima tulemuse saavutamiseks võib olla vaja HIFUt korrata.

HIFU protseduuri tehakse ka tupepiirkonnale ning see on valutu alternatiiv tupeplastikale. Peamisteks näidustusteks on tupe tiheduse või tundlikkuse vähenemine. Samuti sobib protseduur tupe taastamiseks pärast sünnitust ja tupeseinte lõtvumise ennetamiseks. Protseduuri loogika on tupe puhul sama, ainult et SMAS- ja kollageenkihti mõjutatakse läbi tupe limaskesta ja protseduur on praktiliselt valutu. Kliendid on öelnud, et tänu HIFUle paraneb ka tupe niisutatus ning tundlikkus.

Günekoloogilisi HIFU-protseduure käib Floris ilukliinikus teostamas dr Ineta Pruus.

Foto: Aivar Pihelgas
Copy
Tagasi üles