Hakka ise päikesest elektrit tootma!

Copy
Foto: Enefit

Meie energiasäästlikud lahendused võimaldavad klientidel energiat kokku hoida või ise toota. Viimaste aastate trend on näidanud, et klientide teadlikkus on selles vallas kasvanud ning aina enam soovitakse end kaitsta energiaturul toimuvate kõikumiste eest. Meie esmane lahendus on vaadata üle kogu kliendi elektripaigaldus, tema hoone ja küttesüsteemid ning soovitada kõige energiasäästlikumaid lahendusi, näiteks kütteks õhk-vesi, õhk-õhk või maasoojuspumpa.

Väga suurt huvi tuntakse päikesepaneelide vastu, läbi mille on võimalik saavutada energiasõltumatus. Eestis ei paista küll talvel päike, ent meil on sellegipoolest väga head tingimused päikeseenergia tootmiseks: temperatuur on piisavalt jahe ja suve lõikes on päevad piisavalt pikad, et aasta lõikes saavutada korralik tootlikkus. Lisaks saab endal tarbimata jäänud elektri suunata tagasi võrku ja teenida selle pealt raha. Teine, aina populaarsem võimalus on salvestada paneelidest tulevat energia akudesse ning kasutada seda ise ajal, kui elektrit pole või enda tarbimine on suurem. Päikesepargi tasuvusaeg on lühike, alla 10 aasta. Ja mida rohkem elektrienergia hind kerkib, seda kiirem tasuvusaeg on. Päikesejaama ehitus võtab olenevalt projektist aega 3-6 kuud.

Täpsemalt infot leiate Eesti Energia kodulehelt, kus asub ka päikesepaneelide kalkulaator. Võtke julgelt ühendust ja teeme teile pakkumise!

Copy
Tagasi üles