Ilves ja Terras tervitasid Afganistanis teenijaid telesilla kaudu

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 17 tervitasid president Toomas Hendrik Ilves ja kaitseväe juhataja Riho Terras Afganistanis teenivaid sõdureid telesilla kaudu.

«Te olete Eesti parimad sõdurid. Te teete väga head tööd ja me oleme kõik erakordselt tänulikud selle eest, mida te seal teete,» ütles president Ilves. «Ma tänan teid, et olete valinud sõdurikutse ja teenite Eesti kaitseväe kõige keerulisemal ja ohtlikumal missioonil, kus oleme osa NATO juhitud rahvusvahelisest koalitsioonist. Ma loodan, et te saate aru, kui palju me teie panust hindame. See on mulle isiklikult väga oluline, et te teete seda, mida te teete.»

«Saan ainult ühineda härra presidendiga, öeldes, et Eesti sõdurid on maailma parimad sõdurid. Seda räägitakse mulle maailma igas nurgas,» lisas Terras. «Eesti sõdur on ennast tõestanud.»

Afganistanis sõdivad mehed ütlesid presidendile, et neile on rahva toetus ja tugi väga tähtis ning nad on uhked, et saavad aidata nõrgemat riiki enda kaitsmisel.

Lõppsõnas ütles Terras, et täna andis president Tartu Ülikooli aulas üle Kotkaristi kapral Tarmo Lepikule, mispeale tõusid inimesed püsti ja aplodeerisid raskelt vigastada saanud sõdurile.

«See näitab, et inimesed toetavad teid,» sõnas Terras «Tubli töö. Soovin teile sõduriõnne, tulge kõik tagasi ja head Eesti Vabariigi aastapäeva. Te olete tähtsad.»

«Head Eesti Vabariigi aastapäeva. Elagu Eesti,» lisas Ilves.

«Elagu! Elagu» kõlas koos aplausiga üle telesilla.

Lisaks lindistasid Ilves ja Terras ühistervituse laevakaitsemeeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles