POSTIMEES UKRAINAS Mariupoli pere põrgulik teekond vabadusse kestis kaks nädalat (1)

Copy
Mariupolist läbi Vene vägede piiramisrõnga põgenenud perekond oma uue kodu ees. 11 aastat tühjana seisnud maja nõuab veel palju kõpitsemist. Pildil (vasakult) pereema Vitalina Hripun, Diana, Aleksei ja Pavel Hripun. Diana on Aleksei kooliõde, kelle mõlemad vanemad hukkusid. Pere võttis ta enda juurde.
Mariupolist läbi Vene vägede piiramisrõnga põgenenud perekond oma uue kodu ees. 11 aastat tühjana seisnud maja nõuab veel palju kõpitsemist. Pildil (vasakult) pereema Vitalina Hripun, Diana, Aleksei ja Pavel Hripun. Diana on Aleksei kooliõde, kelle mõlemad vanemad hukkusid. Pere võttis ta enda juurde. Foto: Madis Veltman

Ukrainas Mariupolis elav perekond jäi Venemaa rünnaku järel nagu sajad tuhanded teisedki linnaelanikud sõja alguses lõksu, ilma elementaarsete elamistingimusteta ja pideva pommirahe alla. 22. märtsil otsustas Hripunide perekond, et kestva pommitamise all on ellujäämisvõimalus väike ja tuleb üritada eluga riskides linnast välja saada.

Algas põrgulik kahenädalane teekond vabadusse, saatjaks pommitamine, tulistamine, nälg ja unepuudus. 5. aprillil jõudsid Hripunid vabadusse, Ukraina kontrolli all olevale alale Zaporižžja oblastis. Elust Mariupolis ei ole neil enam midagi järel, kodust kaasa võetud asjadest on alles vaid passid ja noorema lapse värvipliiatsid.

«Me kaotasime kõik, mis meil oli, aga tänu jumalale, me oleme elus,» ütles Zaporižžja lähedal Ležino külas oma kadunud vanaema majas peavarju leidnud Pavel Hripun (29).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles