Kõlvart kaitseb Stolitsa peatoimetajat: linn ei kontrolli töötajate sotsiaalmeedia kontosid (7)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vanasti avaldas Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin oma mõtteid igas Stolitsa numbris. Pärast Ukraina sõja algust on ta sellest loobunud.
Vanasti avaldas Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin oma mõtteid igas Stolitsa numbris. Pärast Ukraina sõja algust on ta sellest loobunud. Foto: Kuvatõmmis

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon päris linnapea Mihhail Kõlvartilt aru, et millal vallandatakse linnavalitsuse ajalehe Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin.

«Teile hästi tuttav Aleksander Tšaplõgin on suisa avaliku sektori töötaja, Tallinna maksumaksjalt palka saava linnameedia ajalehe Stolitsa peatoimetaja, kes on läbi aastate silma paistnud arvamusavaldustes kremlimeelse retoorikaga ning kujunenudki valve-kõneisikuks Venemaa propagandakanalites. Praegugi kritiseerib ta Facebookis Euroopa ja Eesti otsust sulgeda Venemaa propagandakanalid ning muretseb kütusehindade ja russofoobia pärast. Nii jõuavadki «iseenesest» ta seisukohad edasi propagandakanalitesse. «Vene kanalite sulgemist ei kiitnud paljud eestlased heaks, näiteks Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin /../,» kirjeldas Baltnews. Linnameedia töötaja seisukohti vahendas veel üks Venemaa kanal regnum.ru, mis pajatab samuti juba päevi absurdseid uudiseid mitte sõjast, vaid «erioperatsioonist kaitsmaks Donbassi»,» kirjutasid reformierakondlased oma arupärimises.

Kõlvart vastas, et ei näe Tšaplõgini isikus probleemi. Stolitsas ei ole linnapea hinnangul Kremli-meelset sisu. Seda, mida linna töötajad on erinevatel aegadel oma sotsiaalmeediakontodel kirjutanud, linnavalitsus tagantjärele kontrollima ei hakka.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles