OTSE POSTIMEHEST Rahandusminister: valimiste eel raha jagades tuleb säilitada külm pea ja rahulik meel

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus loodab, et riigikogu võtab lisaeelarve vastu mais.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus loodab, et riigikogu võtab lisaeelarve vastu mais. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) rääkis, et valitsuses kulges lisaeelarve tegemine seekord suuremate vaidlusteta ja raha läheb just sinna, kuhu see sõjaolukorras minema peabki. Parlamendimenetlusest võib tema hinnangul aga kõike oodata.

Kas see rohkem kui 700 miljoni euro suurune eelarve on tehtud põhimõtte järgi, et just nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik?

Rahandusministrina pidin lühikese aja jooksul juba kolmandat eelarvedokumenti kokku pannes tõesti jälgima, et kaetud saaksid kõik need vajadused, mis tulenevad otseselt sõjast. Lisaeelarve ise on ikkagi erakorraline dokument, ja alati läheb nii, et kui uusi rahalisi kohustusi planeeritakse, on ideid kõigil väga palju. Arvestades, et meil seisab ees keeruline aeg, tuli hoolikalt kaaluda ja jälgida, et maksumaksja iga euro saaks kasutatud kõige otstarbekamal viisil. Me suutsime seda fookust hoida kogu 732 miljoni euro suuruse lisaeelarve tegemisel, mille kõik kulud on tõesti seotud vahetult sõjamõjude leevendamisega, muid muresid pole võimalik selle lisaeelarvega lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles