Ehitajate ebakindlus lükkas Tallinna linnahalli rekonstrueerimise taas kaugesse tulevikku

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinn jätkab erasektori partneri leidmise konkursi tingimuste ettevalmistamist, et olude paranedes linnahall siiski rekonstrueerida.
Tallinn jätkab erasektori partneri leidmise konkursi tingimuste ettevalmistamist, et olude paranedes linnahall siiski rekonstrueerida. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnahalli uuendamisest on räägitud aastaid, tööde rahastajat on otsitud ja vahel ka peaaegu leitud, ent alati on miski rekonstrueerimist takistanud. Nüüd on selge, et linna ühe vaatamisväärsuse kordategemine lükkub taas määramata ajaks edasi.

Karina, kes eile keskpäeval linnahalli katusel jalutas, ütles Postimehele, et äkki polekski vaja hoonet remontida. «Võiks jäädagi selliseks, nagu on, mitte aga nii, et lammutatakse maha ja siis ehitab rahastaja siia peale midagi täiesti uut,» lausus ta. Seevastu Stanislav leidis, et kuidagi võiks linnahalli uuendada küll või siis lausa täielikult ümber teha. Sama leidsid siin aega veetnud põhikoolilapsed Marek, Martin ja Sander.

10. veebruaril linnavalitsuse ja KPMG Baltics OÜ vahel sõlmitud hankelepingu järgi kogus viimane ärinõustajana informatsiooni nii võimalikelt investoritelt kui ka rahastamisasutustelt ning koostas tehingueelse analüüsi.

Selles jõuti järeldusele, et arvestades takistusi tarnetes ning hinnatõusu ja selle ennustamatust, pole ehitusettevõtjad valmis tegema pikaajalisi prognoose ega sõlmima fikseeritud hinnaga lepinguid, mistõttu on investorid muutunud ebakindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles