PPA otsib 10 miljoni eest dokumentide väljastajat Eestis ja Soomes

BNS
Copy
PPA teenindussaal.
PPA teenindussaal. Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kuulutas välja riigihanke, mille eesmärgiks on leida turvaline teenuseosutaja, kelle kaudu väljastatakse isikut tõendavaid dokumente Eestis ja Soomes; hanke eeldatav maksumus on 10 miljonit eurot.

Pakkuja peab teenust pakkuma Eestis vähemalt kolmes teeninduspunktis Tallinna linnas ja lisaks ka vähemalt ühes teeninduspunktis igas Eesti maakonnas, selgub hankedokumentidest.

Soomes peab pakkuja pakkuma teenust vähemalt Helsingis, Turkus, Tamperes, Oulus, Kuopios ja Vaasas. Kui pakkuja pakub teenust ka Lappeenrantas, Rovaniemis, Keravas ja Kirkkonummis, siis saab pakkumus hindamisel lisapunkte.

Teenuse osutamisega alustamine võib poolte kokkuleppel toimuda etapiviisiliselt, kus esmalt alustatakse isikut tõendava dokumendi väljastamist minimaalselt viies teeninduspunktis Eestis, seejärel lisanduvad ülejäänud siseriiklikud ning viimasena Soome teeninduspunktid.

Teeninduspunkt peab seejuures asuma ühel tasapinnal ja hoone esimesel korrusel, see tähendab, et sellele peab olema tagatud ligipääs liikumispuudega ja erivajadustega ja lapsevankriga kliendile.

Teeninduspunktile peab ühtlasi olema tagatud ligipääs ühistranspordiga. Lähim ühistranspordipeatus peab asuma maksimaalselt 300 meetri kaugusel ning ühistransport peab liikuma mõlemas suunas.

Teeninduspunkt peab olema varustatud sissetungi tuvastavate alarmseadmetega, mis on ühendatud valve- ja läbipääsusüsteemiga ning teeninduskohad peavad olema varustatud paanikanupuga, mis on ühendatud valve- ja läbipääsusüsteemiga.

Pakkuja peab tagama isikut tõendava dokumendi turvalise transpordi alates kättesaamisest kuni väljastuskohta jõudmiseni ning välistama isikut tõendava dokumendi sattumise kõrvalise isiku kätte.

Isikut tõendava dokumendi transpordi ning väljastamisega tohivad tegeleda vaid kontrollitud taustaga kriminaalkorras karistamata töötajad. Pakkuja kulleril peab sealjuures olema kehtiv isikut tõendav dokument ja sidevahend.

Isikut tõendavat dokumenti transportiv auto peab olema varustatud lukustatava veoruumi ja/või lukustatava mööbliga ning isikut tõendava dokumendi transpordi ajal ei tohi sõidukis viibida kõrvalisi isikuid.

Pakkumusi saab hankele esitada 6. juuni lõunani ning leping sõlmitakse viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles