Välisministeerium kutsus välja Venemaa Föderatsiooni suursaadiku (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Vene Föderatsiooni suursaatkond Tallinnas.
Vene Föderatsiooni suursaatkond Tallinnas. Foto: Sander Ilvest

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Vladimir Lipajevi, et avaldada hukkamõistu Venemaa Föderatsiooni saatkonna avaldusele sotsiaalmeedias, millega üritati rünnata Eesti välisministrit Eva-Maria Liimetsa.

«Venemaa saatkonna avaldus oli halvasti sõnastatud ja solvav propaganda. Avalduses ja sotsiaalmeedia postituses olid segamini esitatud üksteisesse mittepuutuvad teemad ning puudus adekvaatne arutluskäik, millega kahetsusväärselt sooviti rünnata Eesti välisministrit,» sõnas kohtumise läbi viinud välisministeeriumi asekantsler Märt Volmer.

Volmer toonitas Venemaa suursaadikule, et Eesti on värskelt avaldatud ülemaailmse ajakirjandusvabaduse indeksi kohaselt meediavabaduse esirinnas ning asetseb edetabeli neljandal real. Asekantsleri sõnul võiks riikidel, kes asetsevad tabeli tagumises otsas, olla Eestilt nii mõndagi õppida, näiteks kuidas tagada riigis ajakirjandusvabadus ja demokraatlik areng.

Välisministeeriumi sõnul on ajakirjandusvabadus, meediasõltumatus ja ajakirjanike kaitsmine Eesti välispoliitika jaoks olulisteks teemadeks. Selle näitena võõrustas ministeerium veebruaris kõrgetasemelist ülemaailmset meediavabaduse konverentsi.

Vene Föderatsiooni saatkond Eestis tegi eile välisminister Eva-Maria Liimetsale avalduse, milles ründas Eestit viha õhutanud Surematu Polgu aktivisti riigist väljasaatmise pärast ning seadis kahtluse alla pressivabaduse Eestis.

Kolmapäeval saatis kaitsepolitseiamet Eestist välja Aleksei Esakovi, kes ühena Surematu Polgu eestvedajatest õhutas aastaid rahvuslikku viha ning levitas Kremli propagandakanalites toodetut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles