Vaata, milliseid suurjäätmeid saavad tallinlased tasuta ära anda

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Diivan.
Diivan. Foto: Arvo Meeks

Sel nädalal, 9.–15. mail, saavad rahvastikuregistri järgi Tallinnas elavad inimesed linna jäätmejaamades tasuta ära anda suurjäätmeid, nagu mööbliesemed, jalgrattad ja lapsevankrid.

Tallinna abilinnapea Joosep Vimm (SDE) rääkis, et eelmine suurjäätmete tasuta äraandmise kampaania kümnekordistas kokku kogutud suurjäätmete hulka. «See näitab, et võimalus läheb inimestele korda ning muudab Tallinna keskkonnasõralikumaks. Jäätmete tasuta äratoomise eesmärk on vähendada võimalust, et katkised asjad jõuavad jäätmejaama asemel metsa alla,» selgitas Vimm. 

Kuigi suurjäätmeid saab ära anda korraldatud jäätmeveoga ja äraveo saab tellida oma jäätmevedajalt, siis pakutakse keskkonnakuu raames rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele võimalust anda nädala jooksul suurjäätmed tasuta ära kõikidesse Tallinnas asuvatesse jäätmejaamadesse.

Esimene selline kampaania toimus tänavu märtsikuus, mil toodi Tallinna jäätmejaamadesse kümme korda rohkem suurjäätmeid kui tavapärasel märtsikuu nädalal – kokku 1472 kuupmeetrit.

Korraga võetakse ühelt elanikult tasuta vastu kuni 3 kuupmeetrit suurjäätmeid, mis tähendab, et kogus peab mahtuma ühe sõiduauto järelhaagisesse.

Isikutuvastuseks tuleb kaasa võtta ID-kaart või juhiluba. Kampaania ei laiene juriidilistele isikutele ega ka korteriühistutele.

Jäätmejaamad asuvad Pääskülas (Raba 40), Rahumäel (Rahumäe tee 5a), Pärnamäel (Pärnamäe tee 36/Ristaia tee 8) ja Paljassaares (Paljassaare põik 5).

Jäätmejaamad on avatud argipäeviti kell 12–20 ja nädalavahetusel kell 10–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles