18 aasta eest ELiga liitunud Eesti tähistas Euroopa päeva

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas kutsus ühispildistamisele kõiki 18-aastaseid noori, et sel viisil märkida Eesti ELiga liitumise 18. aastapäeva. Fotol on peaminister koos Tallinna reaalkooli 138. lennuga.
Peaminister Kaja Kallas kutsus ühispildistamisele kõiki 18-aastaseid noori, et sel viisil märkida Eesti ELiga liitumise 18. aastapäeva. Fotol on peaminister koos Tallinna reaalkooli 138. lennuga. Foto: Eero Vabamägi

Eile tähistati Eestis terve päev Euroopa päeva. Et 2022. aasta on kuulutatud Euroopa noorteaastaks, oli tänavuste ürituste peamine sihtrühm koolinoored ja tudengid.

Viimast päeva olid avatud Minu Euroopa orienteerumisrajad: roherada, toetuste rada, digirada ja kultuurirada.

Lisaks sai koos president Alar Karisega arutada, mida Euroopa päev meile tähendab ja kuidas sel päeval tähistada rahu, mitte võitu. «Olles Ukraina kõrval Euroopa Liiduna, me sõda seal ära hoida ei suutnud. Nüüd on meie ülesanne ELi liikmena teha kõik, et sõda Ukrainas lõpeks. Käies Ukrainas ja nähes oma silmaga – see pilt on õudne ja võigas. Mida kiiremini me ühiselt tegutseme, seda parem on,» rääkis Karis. «Paljud riigid suhtlevad meiega tänu sellele, et me oleme Euroopa Liidu liige. Ka sellega tuleb arvestada,» lausus Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles