SIIL 2022 Tööd alustas militaarraadio Sõduri FM

BNS
Copy
Sõduri FMi helipult 2014. aastal Valgamaal.
Sõduri FMi helipult 2014. aastal Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurõppuse Siil 2022 puhul läheb taas eetrisse militaarraadio Sõduri FM, et jagada olulist teavet õppuse kohta nii osalejatele, nende lähedastele kui ka kõigile neile, kes soovivad lähemalt kuulda kaitseväe valmisolekust ja sõdurielust.

«Raadioprogramm koosneb otselülitustest maastikule ning intervjuudest õppuse läbiviijate ja osalejate endiga,“ ütles Sõduri FM-i vastutav peatoimetaja kapten Tanel Meiel. „Et kodumaa eest seisjate vaimu ärksana ja kaitsevaimu tugevana hoida ei puudu programmist ka meelelahutuslik osa tervituste edastamise näol ja mängud raadiokuulatajatele,» lisas Meiel.

Teavituskeskuse raadiomeeskonda kuuluvad kuulajatele juba tuttavad Raivo E. Tamm, Neeme Brus, Neinar Seli, Teele Sihtmäe, Helen Maria Raadik ja Aimur Kruuse.

Sõduri FMi on võimalik kuulata perioodil 17.-25. maini Tallinnas sagedusel 102,7 MHz, Taaras 94.8 MHz, Soorus 90.8 MHz, Viiratsis 93.1 MHz, Kobelas 97.8 MHz ja lisaks üle veebi Vikerraadio kodulehel.

Esmaspäevast kuni 3. juunini kestva suurõppus Siili eesmärk on kontrollida kaitseväe lahinguvalmidust ja ohustsenaariumile reageerimise võimekust rahvusvahelises raamistikus. Lisaks on õppus Siil ka küpsuseksamiks ajateenistuse ajal ettevalmistatud sõjaaja üksustele ja värskendab reservväelaste teadmisi ning oskusi.

Õppusest Siil 2022 võtavad osa 1. jalaväebrigaadi, 2. jalaväebrigaadi, toetuse väejuhatuse, õhuväe, mereväe, küberväejuhatuse, erioperatsioonide väejuhatuse, sõjaväepolitsei ja maakaitse üksused. Lisaks Eesti üksustele osalevad õppusel ka liitlas- ja partnerriikide üksused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles