Keskkonnaminister otsustas riigimetsa 2300 hektari ulatuses rohkem lagedaks raiuda (4)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Keskkonnaminister Erki Savisaar otsustas riigimetsa raiemahtu tõsta, kuigi küsitluste järgi on enamus rahvast sellele vastu. Foto Madis Veltman, Postimees
Keskkonnaminister Erki Savisaar otsustas riigimetsa raiemahtu tõsta, kuigi küsitluste järgi on enamus rahvast sellele vastu. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

Keskkonnaminister Erki Savisaar (KE) otsustas erandkorras, poole aasta pealt tõsta nii tänavust kui järgneva nelja aasta riigimetsa raiemahtu, lagedaks raiutaks varem plaanitust 2300 hektari võrra rohkem.

«Praeguses totaalselt muutunud julgeoleku- ja majandusolukorras peame tõsiselt vaatama kodumaiseid varusid. Soojusenergia tootjad ja puidutööstusettevõtted vaevlevad toormepuuduses,» põhjendas Savisaar oma otsust. «Me ei saa riskida külmade tubade ja ühe sektori suure tööpuudusega, seepärast on pindala täiendava vähendamise otsuse muutmine vajalik. Samas ei korva muudatus Venemaalt ja Valgevenest tulnud puiduimpordi kogu puudujääki.»

Vaid mõned päevad tagasi, reedel Postimehele antud intervjuus ei vaielnud keskkonnaminister vastu, et on saanud ja edastanud valeinfot saematerjali impordi lõppemisest Venemaalt ja ütles, et edaspidi tuleb tööstuslobistide väiteid kontrollida. Postimees kirjutas 13. mail, et maksu- ja tolliameti andmeil on puidu import Venemaalt võrreldes 2021. aastaga hoopis suurenenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles