Tallinn võttis vastu 30 miljoni euro suuruse lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Marko Saarm

Tallinna linnavalitsus võttis täna vastu linna teise lisaeelarve, mille suuruseks on 30 miljonit eurot.

«Esimese lisaeelarve käigus tõstsime linna süsteemis palku seitsme protsendi võrra. Ja juba praegu näeme, kuidas inflatsioon sööb selle palgatõusu ära. Esimese lisaeelarve raames kaeti ka lume äraveo kulud ja teise lisaeelarvega me tugevdame linna tänavakoristusüksust ja anname sellele lisaressurssi nii inimeste juurdepalkamiseks kui tehnika juurdeostmiseks,» rääkis linnapea Mihhail Kõlvart.

Linna finantsdirektori Silver Tamme sõnul teeb lisaeelarve 30 miljoni eurone maht linna aastaeelarve suuruseks kokku üks miljard ja 66 miljonit eurot. «Tulud kasvavad 30 ja kulud 34,5 miljonit eurot, nii et lisaeeelarvega kulud kasvavad veidi kiiremini kui tulud. Aga kui vaatame aastaeelarvet tervikuna, siis see on kooskõlas meie eelarvepoliitilise eesmärgiga hoida tegevuskulude kasv alla tegevustulude kasvu,» ütles Tamm.

Ta lisas, et investeeringute maht väheneb umbkaudu 12 miljoni euro võrra. «Numbriliselt võib see kõlada suurena, aga eelarves kokku on investeerimistegevuse maht üle 260 miljoni euro, nii et protsentuaalselt vähenemine väga suur ei ole. Vähenemine tuleb ka sellest, et on mitmeid objekte, mille kulutused lükkuvad järgmisse aastasse, nii et millestki otseselt loobutud ei ole,» rääkis finantsdirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles