Kokkupandav matkatool ja teised olulised tarbed suviseks telkimiseks

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Suvi on kohe käes ja paljud eestlased planeerivad selle jaoks erinevaid väljasõite. Eestlased on alati olnud loodusrahvas, mistõttu võtavad paljud ette ka lühemaid reise ja matkasid loodusesse. Kui ka sina oled üks neist, kellele meeldib haarata kaasa kokkupandav matkatool, telk jms, ning sõita loodusesse, siis mõtle enne sinna minekut läbi, kas kõik vajalik on ikka kaasas.

Matkavarustus, milleta ei saa

Millised loodusretki meeldib sul ette võtta? Kas eelistad sõita linnast eemale ja võtta ette mõnetunnine matkarada või armastad veeta päevi looduses ringi uitades? Sõltuvalt sellest, millist matka või loodusesse väljasõitu planeerid, tuleb valmistada ette kogu vajalik matkavarustus.

Mitmepäevasele matkale minekuks on sul vaja korralikku varustust ööbimiseks, kui sa just ei ööbi mõnes kämpingus. Samuti kulub ära matkatool, söögiriistad jms.

Selleks, et saaksid võtta kõik loodusesse väljasõidust, ööbi telgis. Soeta endale selline telk, mis mahutab piisaval hulgal reisiselle. Kui sa reisid koos kaaslasega, vali telk kahele, kui aga kogu perega, siis kolmele, neljale, täpselt nii paljudele inimestele nagu vaja.

Lisaks telgile tuleb mõelda, millel ka magada. Selleks on mitmeid võimalusi. Matkamiseks on eraldi mõeldud matid, mis hoiavad hästi sooja ja ei võta kotis palju ruumi. Samal ajal võid võtta kaasa ka tavalise täispuhutava madratsi. Kõik sõltub sellest, kui pikalt tuleb asju kaasas vedada. Madratsitele lisaks haara kaasa magamiskotid ja padjad, et õhtu veeta mugavalt ja soojalt. Magamiskotte valides pane tähele, millistele tingimustele need loodud on ja milliseid välistemperatuure kannatavad.

Kokkupandav matkatool on mugav kaaslane igale väljasõidule

Matkatool peab alati kaasas olema, sest ilma selleta ei saa igal pool istuda, loodust nautida või lõkke ümber toitu valmistada. Kokkupandav matkatool on äärmiselt mugav matkatool, mille saab kergelt kaasa vedada igale poole, kuhu oled minemas. Selline matkatool võib täiesti vabalt olla kogu sinu suve autos, juhuks, kui otsustad minna mõnele spontaansele väljasõidule.

Vali nii mitu matkatooli nagu sul vaja läheb. Kasuta neid õhtul, et lõkke ümber käsi soojendada ja enda kallimatega juttu rääkida. Kompaktne kokkupandav matkatool on kerge ja sellega on alati kaasas kott, kuhu see asetada. Tõmba matkatool selga ja mine naudi looduskauneid kohti. Olgu selleks siis maaliline järv, mõni matkarada, mererand või metsaalune, kuhu plaanid minna. Valmistu loodusreisiks põhjalikult ja võta kaasa matkamööbel, mida selleks vajad. Ära unusta ka mugavaid riideid ja jalatseid, millega matkale minna. Võta kaasa Skechers või mõned teised tossud, matkajalatsid, millega saad hästi ka pikemaid vahemaid läbida.

Kõik vajalik söögi valmistamiseks

Toidu valmistamisel lõkkel tuleb olla ettevaatlik ja seda teha tuleohutult. Taga alati tuleohutus ja ära jäta lõket kunagi looduses üksinda. Selleks, et sellel toitu valmistada, võta kaasa tikud, süütematerjal. Oksad ja puit otsi metsa alt või selleks mõeldud kohast. Paljudes RMK matka kohtades on need olemas. Võta kaasa pott ja pann, et sellel toitu valmistada ning kokka koos kogu oma pere või sõpradega. Ära unusta ka sööginõusid ja -riistasid! Naudi looduses toidu valmistamist ja einestamist. Värske õhk teeb alati kõhu tühjaks, seega hea isu on seal alati garanteeritud!

Kui sa ei plaani looduses majutuda ja valid selle asemel mõne teise ööbimispaiga, näiteks mõnes maalilises Saaremaa paigas, siis sa ei pea nii palju erinevaid asju loodusreisile kaasa võtma, samuti võib koju jääda kokkupandav matkatool.

 
Copy
Tagasi üles