Peaminister suurõppusel Siil: Eesti on hästi kaitstud (3)

BNS
Copy
Siil 2022 - Kaitseliidu ja liitlaste tegevused Saaremaal
Siil 2022 - Kaitseliidu ja liitlaste tegevused Saaremaal Foto: Kaitseliit

Kaitseväe suurõppusel Siil pühapäeval harjutuste senisest käigust ülevaate saanud peaminister Kaja Kallas tõdes, et nähtu põhjal on Eesti hästi kaitstud.

«Siil on väga paljude ühine pingutus, mis näitab meie inimeste tugevat kaitsetahet. Olen tänulik kõigile Eesti võitlejatele ja meie liitlastele, kes on tulnud kokku, et harjutada üheskoos tegutsemist. Iga okas on hindamatu väärtusega. Näen, et Eesti on tänu meie professionaalsele kaitseväele ja kaitseliidu pühendumusele hästi kaitstud,» ütles Kallas.

«Samuti tahan tänada õppusel osalejate perekondi ja tööandjaid, kes on olnud mõistvad ja toetavad. Tänu teile said kaitseliitlased ja reservistid võtta need nädalad, et harjutada meie vabaduse kaitsmist,» lisas ta.

Kallas jälgis kaitseväe keskpolügonil lahinglaskmisi, millest on saanud Siili tavapärane lõputegevus. Kolm nädalat väldanud õppusel kontrolliti kaitseväe lahinguvalmidust ja ohustsenaariumitele reageerimise võimekust.

Õppuse oluline osa oli koostöö liitlastega. «Koos tegevuste harjutamine on väga oluline ka selleks, et oleksime valmis tugevdatud liitlaste kohaloluks,» kommenteeris Kallas.

29.–30. juunil toimub Madridis NATO tippkohtumine, millelt oodatakse pikaajalisi otsuseid NATO heidutus- ja kaitsevõime tugevdamiseks.

Eelmisel nädalavahetusel, 21. mail külastas peaminister kaitseliidu Tallinna malevat ning Siilil toimuvat teavitusõppust. Alates Venemaa kallaletungist Ukrainale on kaitseliiduga liitumise soovi avaldanud ligi kolm tuhat inimest. Valitsus on kaitseliidule eraldanud lisarahastust maakaitseüksuste arendamiseks ja väljaõppeks.

Suurõppus Siil 2022 toimub juba neljandat korda ja lõpeb 3. juunil. Õppusel harjutavad Eesti kaitsmist ligi 15 300 reservväelast, tegevväelast, ajateenijat, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles