Kaitsepolitsei pidas kinni Vene armeele droone annetada üritanud mehe (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Okupandid Ukrainas Donetski oblastis.
Okupandid Ukrainas Donetski oblastis. Foto: OLGA MALTSEVA / AFP / Scanpix

Kaitsepolitseinikud pidasid laupäeval Lõuna-Eestis piiriületamisel kinni keskealise  mehe, keda kahtlustatakse Venemaa agressiooni toetamises. Kahtlustuse järgi üritas mees annetada Vene armeele kommertskasutuses olevaid droone.

Kahtlustuse kohaselt toetas Eesti ja Venemaa topeltkodakondsusega mees teadvalt ja vahetult Venemaa agressiooni Ukraina territooriumil. Esmaspäeval, 30. mail võttis Harju maakohus prokuratuuri taotlusel mehe vahi alla.

Riigiprokuratuuri prokurör Melinda Ülend ütles, et välisriigi agressiooniaktiga liitumine, selles osalemine või selle toetamine on Eestis karistatav kuni viieaastase vangistusega. Agressiooni toetamisena käsitletakse ka Venemaa armee erinevatele väeüksustele lahingutegevuseks vajaliku tehnika, sealhulgas näiteks droonide soetamist ja tehnika hankimise rahastamist.

«Ebaseaduslik toetus võib seisneda ka näiteks rahas või muus materiaalses abis, millega soovitakse toetada Venemaa agressiooni Ukrainas,» selgitas kaitsepolitsei büroojuht Harrys Puusepp.

Kui kellelegi jäävad internetis või mujal avalikus ruumis silma sellised üleskutsed, siis sellest palub kaitsepolitsei neid kindlasti teavitada meilitsi info24@kapo.ee või telefonil (+372) 612 1455.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ning uurimist toimetab kaitsepolitseiamet.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles