Kaja Pizza Köök on neljandat aastat Euroopa TOP50 pitsarestoran

Copy
Foto: Kaja Pizza

Tallinnas Pelgulinnas asuv Kaja Pizza Köök on jõudnud märkimisväärse saavutuseni – lisaks sellele, et ollakse algusest peale number üks pitsarestoran Eestis, on pisike pizzeria juba neljandat aastat Euroopa TOP 50 pitsarestoran. Tõelist Napoli pitsat valmistavat toidukohal on aga ambitsioonikas plaan püsida edetabelis ka edaspidi ning iga aastaga oma kohta parandada. Nüüd püütakse jõuda 30 parima sekka.

Kaja Pizza Köök sai alguse maailma pitsapealinnast Napolist, Di Matteo pizzeria’st. Kaja Pizza Köögi asutaja Andrei Lesment otsustas viis aastat tagasi Eestisse kolides, et avab pitsakoha, kus küpsetatakse õiget Napoli pitsat. Selleks veetis ta mitu kuud Itaalias, kus õppis Salvatore di Matteolt pitsaküpsetamise saladusi, sooritas vajaliku eksami ning avaski Pelgulinnas Õle tänaval pisikese pitsakoha.

„Avasime uksed 2017. aasta keskel ning õige pea olid juba meie püstitatud eesmärgid täidetud, sest saime number 1 pitsarestoraniks Eestis,” ütleb Andrei Lesment, kes on viimased 25 aasta tegelenud hea toidu valmistamisega nii kodumaal kui ka Londonis. „Meie põhiline eesmärk on tuua klientideni head, õiges Napoli stiilis pitsat.”

Väikesest ideest sündis aga tõeline edulugu, sest kui tavaliselt püsivad pitsarestoranid Euroopa TOP50 edetabelis aasta-kaks, siis Kaja Pizza Köögil on see õnnestunud neli korda järjest, iga kord oma tulemust parandades. Sel aastal on ambitsioonikas plaan jõuda 44. kohalt TOP30 sekka. Selleks käib muidugi pidev töö ja aina paremate pitsaretseptide arendamine. Muide, Euroopa TOP50 paremusjärjestuseks külastab toidukohti anonüümne inspektor, kes kõikjal maitseb pitsa Margheritat.

Foto: Kaja Pizza

Kui külastajad on õnnelikud, on ka töötajad õnnelikud

Alguses küpsetati pizzerias 100 pitsat päevas ning müüdi need mõne tunniga läbi. Aga kliendid hakkasid pahandama, et pitsa on koguaeg otsas ning seetõttu otsustati mahtu suurendada. Igal hommikul algab Kaja Pizza Köögis töö kell 6.30. Rullitakse sadu taignarulle, valmistatakse ette muud tooraineid. „Me oleme otsustanud, et ei osta ühtegi asja valmisportsudena, vaid tükeldame ja hakime kõik vorstid ning köögiviljad ise, sest siis säilivad nii maitse kui ka head tervisestandardid,” räägib Lesment.

Tooraine ja jahud tellitakse Itaaliast, otse parimatelt tootjatelt. Kaja Pizza Köögis kasutataksegi ainult Itaalia toodangut. Pitsa valmib õigest haputaignast ehk jahust, veest ja soolast ning selle juuretise valmimine võtab olenevalt õhutemperatuurist ja niiskusest 24-48 tundi. Väga oluline on ka pitsa küpsetamine – ahi peab olema alati kindlal temperatuuril, milleks on pisut alla 500 kraadi. Sest kui see nii ei ole, muutub küpsemise aeg ning konsistents ei tule õige krõbedusega.

Kaja Pizza Köögi kodulehel on kirjas, et uksed avatakse keskpäeval ja koht on avatud nii kaua, kuni tainast jätkub. Ja nii ongi, sest Andrei ja teised töötajad keelduvad oma toodete kvaliteedis järele andmast.

„Me väärtustame oma kliente, pingutame nende nimel. Tänu oma püsiklientidele ju me ainult olemas olemegi. Ja kui külastajad on õnnelikud, on ka töötajad õnnelikud ning teevad oma tööd südamega. Inimesed, kes meie juures töötavad, peavad seda nautima. Head tööd ei saa raha eest, selleks peab inimesel olema siiras kirg ja huvi,” ütleb Andrei. „Et olla õnnelik ja edukas, piisab kahest asjast: tee seda, mis sulle meeldib. Ja ära tee seda, mis sulle ei meeldi! Nii meil Kaja Pizza Köögis asjad käivadki.”

Olete oodatud!

Kaja Pizza Köök

Õle 33

Copy
Tagasi üles