Ratas: olen nõus presidendiga, et Eesti vajab toimivat valitsust (16)

Postimees
Copy
Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti vajab uut koalitsiooni ja Keskerakond töötab praegu edasi selle nimel, et lastetoetuse eelnõu saaks vastu võetud, ütles riigikogu esimees ja Keskerakonna juht Jüri Ratas ERRi otsesaates «Esimene stuudio».

President Alar Karis ütles neljapäeval Eesti poliitilist hetkeolukorda iseloomustades, et Eesti on sisenenud koalitsioonita valitsuse ajastusse. Õhtul «Esimeses stuudios» arvas Jüri Ratas, et riigile on vaja uut valitsust. «Tuleb teha uus koalitsioon. Eesti vajab ju toimivat valitsust. See on selge,» sõnas Ratas.

Ratas märkis samas, et hetkel uut koalitsiooni silmapiiril pole ning jutte erakorralistest valimistest ta eriti tõenäoliseks ei pea.

Milline oleks ikkagi lahendus võimuvaakumile? Ratase sõnul on Keskerakonnal jätkuvalt soov tüliõunaks kujunenud lastetoetuse eelnõuga edasi minna ja see ka rakendada. Peaminister Kaja Kallasele umbusalduse avaldamise soovi Keskerakonnal polevat. Ratas lisas, et kui selline soov oleks olnud, siis oleks seda esmaspäeval riigikogus valitsuse usaldushääletusel juba tehtud.

«Ma töötan praegu selle nimel, et me saaksime selle (lastetoetuse) eelnõu vastu võetud,» ütles Ratas, lükates tagasi saatejuhi spekulatsiooni, et ta töötab taas peaministriks saamise nimel.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles