Kallim kütus sunnib autokoole sõidutundide hinda tõstma

Ingrid Landeiro
, suvepraktikant
Copy
Lisaks sõidukursuste hinnale, mis jääb 700 kuni 1000 euro kanti, tuleb B-kategooria juhiloa saamiseks läbida ka esmaabi ning libeda- ja pimedasõidu koolitused, mille eest tuleb tasuda eraldi.
Lisaks sõidukursuste hinnale, mis jääb 700 kuni 1000 euro kanti, tuleb B-kategooria juhiloa saamiseks läbida ka esmaabi ning libeda- ja pimedasõidu koolitused, mille eest tuleb tasuda eraldi. Foto: Arvo Meeks

Aina uusi rekordeid püstitavad kütusehinnad sunnivad Eesti autokoole tõstma nii sõidutundide kui ka -kursuste hinda lausa mitu korda aastas.

Tartus asuva Kiivi Autokooli juhataja Madis Üti hinnangul mõjutab kütusehinna tõus neid ulatuslikult, sest kütus on üks kooli suurematest kuludest. «Ega hinna tõstmine ei ole sellepärast, et keegi tahab rikkaks saada,» nentis Ütt ja lisas, et otsustab hindade tõstmise üle kulupõhiselt.

See aasta tõsteti Kiivi Autokoolis esimest korda hindu jaanuaris ja järgmine tõus on kavas juba 1. juulist. Hetkel on B-kategooria juhiloa kursuse hind koolis 800 eurot. Üti sõnul on keeruline maksta hindu tõstmata autokooli õpetajatele head tasu: «Meie töötajad tahavad saada Eesti keskmist palka ja sellepärast oleme ka varem sõidutundidele hinda lisanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles