Varisemisohtlik garaažisein ohustas Kalamajas inimesi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kõrvalkinnistul tööl olnud ehitusmehed aitasid tänava varisenud kivdest puhtaks lükata.
Kõrvalkinnistul tööl olnud ehitusmehed aitasid tänava varisenud kivdest puhtaks lükata. Foto: Mupo

Möödunud nädalal sai mupo korrapidaja äreva teate, et Vabriku tänaval on vana telliskivist garaaži sein vajunud kummi ja ähvardab elava liiklusega kõnniteele variseda.

Mupo Põhja-Tallinna inspektorid reageerisid kiiresti ja kohale jõudes fikseeriti ohtlik olukord – käega õrnalt seinale vajutades hakkas see kõikuma, ähvardades kõnniteele langeda. Koht tähistati mupo ohulindi ning -koonustega.

«Helistasime häirekeskusesse ning Lilleküla päästekomando jõudis vilkuritega kohale 3–4 minutiga,» rääkis mupo vaneminspektor Julia Saulin. «Ohtlik garaažisein oli vahetult laste ja lapsevankritega emade-isade jalutustee kõrval. Sein oleks varingu korral tekitanud pöördumatuid tagajärgi – tonn või paar raskeid telliskive. See sai selgeks, kui päästeametnikud seina korraks lükkasid – kivid varisesid nagu kaskaad ning katsid terve kõnnitee. Õnn, et meil õnnestus kiirelt reageerida ning õnnetus tulemata jäi,» lisas ta.

Saulini sõnul vedas neil lisaks veel sellega, et kõrvalkinnistul tööl olnud ja mupo ning päästjate tegutsemist uudistama tulnud ehitusbrigaad appi tõttas. Väiketraktoriga lükati kõnnitee puhtaks, mupo inspektorid katsid varinguala garaaži riiulilt leitud koormakattega, mis markeeriti sõnumiga «varisemisohtlik».

«Väga hea kogemus, tekkis tõeline sünergia – päästjad, kes välkkiirelt reageerisid ja ehitusmehed, kes meile nõu ning jõuga appi tulid,» ütles Saulin ja kiitis linnakodanikku, kes ohtlikust varingust teada andis.

Mupo palub teada anda varisemisohtlikest seintest ja müüridest ning manitseb kõiki linnaelanikke tähelepanelikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles