SUVI Jaanipäev tuleb suvesooja, päikese ja sääsehordidega

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Sõnajalaõit otsimas käinud jaanilised võivad südamerahuga puhata kas või võrkkiiges, sest öö ja sellele järgnev päev tuleb soe ja valdavalt kuiv. Küll aga tasub mõelda sääsetõrjele.
Sõnajalaõit otsimas käinud jaanilised võivad südamerahuga puhata kas või võrkkiiges, sest öö ja sellele järgnev päev tuleb soe ja valdavalt kuiv. Küll aga tasub mõelda sääsetõrjele. Foto: Eero Vabamägi

Metsavanana tuntud ilmavaatleja ja loodushuviline Arvo Saidla uskus, et kuigi jaanipäeva õhutemperatuuri on keeruline ennustada, tulevad saabuvad pühad kuivad ja soojad. «Aga mitte ülisoojad,» lisas ta.

Raplamaal elav ilmatark märkis samas, et endiselt püsib mitmel pool Eestis hoovihmade võimalus. «Siin oma kandis pakun, et tuleb sooja paarkümmend kraadi või natuke üle selle, aga 30 kraadi ma küll ei söanda pakkuda. Kui kuskil Euroopas kuumalaine tuleb, siis see sõltub täiesti tuulest. Aga praegu on tuultega see asi, et need keerutavad nii hullusti, et hoiavad ilma normaalsena,» kõneles Saidla.

Ühe huvitava tähelepanekuna tõi ilmatark esile, et tänavu leidub pea kõikjal massiliselt sääski. «Sääsemöll on päris korralik,» kinnitas ta. Saidlal oli selleks puhuks jagada ka soovitus: «Kõige parem sääsetõrje on, kui panna selga ilma käisteta lambanahkne vest, sest sealt sääsk läbi ei nõelu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles