Maakri asumisse kavandatakse veel üht kõrghoonet

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vaade Lennuki tänava poolt.
Vaade Lennuki tänava poolt. Foto: Tallinna planeeringute register

Tallinna Kesklinna valitsuses on võimalik ajavahemikul 30. juunist 13. juulini tutvuda detailplaneeringuga, mis annab võimaluse rajada Olümpia hotelli naabrusse kuni 36 maapealse ja nelja maa-aluse korrusega hoone.

Sel perioodil on avalikustamisel Lennuki tänava, Liivalaia tänava, A. Lauteri tänava ja Maakri tänava vahelise kvartali detailplaneering ning detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruanne. Materjalidega saab tutvuda tööpäeviti Kesklinna valitsuses aadressil Nunne tn 18.

Materjalidega saab tutvuda linnavalitsuses aadressil Vabaduse väljak 7, aga ka Tallinna planeeringute registri lehel (detailplaneering nr DP039200) ning Tallinna linnavalitsuse veebilehel. Avaliku väljapaneku jooksul on igaühel õigus esitada ettepanekuid ja vastuväiteid planeeringu kohta e-posti aadressil kesklinn@tallinnlv.ee.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt ning keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande koostas Hendrikson & Ko. Detailplaneering on vastu võetud Tallinna linnavalitsuse 18. mai korraldusega.

0,98 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud detailplaneering näeb ette kinnistute liitmise elamu- ja ärimaa sihtotstarbega krundiks ning moodustatavale krundile kuni 36 maapealse ja 4 maa-aluse korrusega eluruumidega ärihoone ehitamise võimaluse.

Kõrghoone on kavandatud väljapoole väärtustatud vaatekoridore Tallinna vanalinnale. Kui lähtuda eesmärgist arendada planeeritud ala vastavalt kesklinna kõrghoonete piirkonnas kehtivatele põhimõtetele, võib detailplaneeringu lahendust pidada vastuvõetavaks, sellega kaasnevad mõningad positiivsed mõjud ning negatiivsed mõjud on leevendatavad, teatas Kesklinna valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles