FOTOD Kaitseväes asutati varustuspataljon

Postimees
Copy

Täna asutati kaitseväe varustuspataljon, mille ülesanne on tagada kaitseväele varud, varustus ja hooldusteenused – alates relvastusest ja laskemoonast, riide- ja erivarustusest kuni tehnika remondi ja hoolduseni.

Varustuspataljon on struktuuriüksus, mille eelkäijaks on seni 24 aastat sarnaseid ülesandeid täitnud materjaliteenistus, kuid nüüd, pataljoniks struktureeritud üksuses kasvab võimekus ja paindlikkus kaitseväe tagalatoetusega tegelemiseks.

«Valitsuse 2. mai otsuse alusel määrati kaitseväe toetuse väejuhatuse koosseisu varustuspataljon. Ehkki meie põhiülesanne pataljonina ei muutu võrreldes materjaliteenistuse ajaga – meie vastutus on tagada kaitseväele relvastus ja laskemoon, sõduritele riide- ja erivarustus, üksuste tehnika hooldus ja remont –, on meil tänasest rohkem jõudu ja vastutust, samas ka paindlikkust kaitseväe lahinguvõime hoidmisel,» ütles varustuspataljoni ülem kolonelleitnant Marko Land üksuse esimesel rivistusel.

Land lisas, et kuigi esmapilgul võib kõrvaltvaataja jaoks tunduda muutus vaevumärgatav, siis tegelikult tingis vajaduse pataljoni asutamiseks senise materjaliteenistuse mahukas ja järjest olulisem põhiülesanne, mille täitmiseks on vaja pataljoni võimekust.

Uues struktuuris on lisaks juhtimiselemendile ka varustus- ja remondikompanii, mis jagunevad spetsialiseerunud rühmadeks ja jagudeks, staabielement omakorda sektsioonideks. Rõhku pannakse lisaks elukutselise isikkoosseisu arendamisele ka sõjaaja reservkoosseisu väljaõppele.

Tallinnast Suur-Sõjamäe linnakust juhitaval pataljonil on ladusid, töökodasid ja muid tehnilisi gruppe üle Eesti. 

Varustuspataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille ülesanne on kaitseväele materjalide tagamise korraldamine ning üksustele katkematu toetuse ja teenuste osutamine, eesmärgiga tagada kaitseväe lahinguvalmidus ja jätkusuutlikkus. Varustuspataljon korraldab ka valdkonna väljaõpet ning valmistab ette sõjaaja reservüksuseid. Varustuspataljon asub Tallinnas Suur-Sõjamäe linnakus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles