Tulekahju nõudis Narvas ühe inimelu, päästeti seitse majaelanikku

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Narvas toimunud tulekahjus hukkus inimene.
Narvas toimunud tulekahjus hukkus inimene. Foto: Päästeamet

Pühapäeva varahommikul toimus Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas kortermajas tulekahju, milles hukkus üks inimene. Päästjad leidsid hukkunu päästetööde käigus.

Tulekahju suits levis kõrval ja ülemistesse korteritesse ning korteritest tuli päästa sinna suitsuvangi jäänud viis täiskasvanut ja kaks last.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 6. Teataja märkis, et maja neljanda korruse korterist tuleb suitsu ning esialgse info kohaselt võib korteris olla inimene. Viie minutiga sündmuskohale jõudnud Narva päästekomando päästjad nägid, et kortermaja neljanda korruse aknast on leek väljas ning hoone trepikoda suitsu täis.

Kaitsevarustuses päästjad sisenesid kahetoalisesse korterisse ukse kaudu, alustades koheselt otsima võimalikke kannatanuid ja kustutama tulekahju.

Päästjate kiire tegutsemine aitas säästa piirilinnas mitme inimese elu.
Päästjate kiire tegutsemine aitas säästa piirilinnas mitme inimese elu. Foto: Päästeamet

Päästetööde käigus leiti toas lamamas elumärkideta meesterahvas, kes toodi korterist välja ja anti üle kiirabile. Meedikutel mehe elu päästa ei õnnestunud.

Tulekahju suits levis kõrval- ja ülemistesse korteritesse, kust päästeti sinna suitsuvangi jäänud viis täiskasvanut ja kaks last: neljanda korruse kõrvalkorterist päästeti kaks täiskasvanut ja kaks last, viiendalt korruselt vanem naisterahvas trepikoja kaudu ning veel kaks inimest akna kaudu, kuna maja koridor oli suitsu täis.

Meedikud vaatasid sündmuskohal üle seitse inimest, kellest kaks viidi haiglasse.

Piir pandi tule levikule kella 7.07ks. Tulekahju täpsemad asjaolud ja tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Tules on hukkunud pea veerandsada inimest

Käesoleval aastal on tulekahjus hukkunud juba 23 inimest. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek.

Päästeamet juhib tähelepanu, et töökorras suitsuandur aitab tulekahjust märku anda veel tema varajases etapis, hoides sellega ära kurvad tagajärjed. Nädalavahetusel vanavanemaid külastades soovitab päästeamet aidata neilgi veenduda, et suitsuandur oleks töökorras.

Suitsuanduri korrasolekut on soovitav kontrollida vähemalt kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles