Välismeedia: «Euroopa algab siit» linnas elavad etnilised venelased kahtlevad Putini sõjas (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva. Eesti-Venemaa piir.
Narva. Eesti-Venemaa piir. Foto: Konstantin Sednev

The New York Times külastas Narvat ja kirjeldas seda, kui Euroopa Liidu kõige venemeelsemat linna, mille elanikkond toetab Venemaa president Vladimir Putinit. Ent sõjaline konflikt Ukrainas on vallandanud Narvas «vaimse sõja» eakate ja noorte vahel.

Rahvusvaheliselt tuntud USA ajaleht suhtles narvalase Stanislava Lartšenkoga (51), kes ei suutnud uskuda, et Venemaa president Vladimir Putin läks Ukrainasse taparetkele. Ta sai lausa oma poja peale pahaseks, kui too ütles, et Putin alustas sõda Ukrainas ning tapab tsiviilelanikke. Lartšenko sõnul korraldavad tapatalguid hoopis Vene sõdurivormi riietunud ukrainlased. Tema väide põhineb Venemaa riigitelevisioonis nähtul. 

«Minu jaoks on Venemaa olnud alati vabastaja, keda pidevalt rünnatakse, kuid kes kunagi ei ründa vastu,» lausus Lartšenko. Pärast nelja kuud sõda Ukrainas muutis naine oma meelt. Ta lausus, et võttis «roosad prillid» eest ja lõpetas 29-aastase poja Denisiga vaidlemise pärast seda, kui võttis poja nõuannet kuulda ning lõpetas Vene televisiooni vaatamise. «Läksin psühholoogiliselt teisele poole üle,» selgitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles